Mandekogebogen

Vietnamesisk pork bowl

Sødt, syrligt, saftigt og lækkert karamelliseret svinekød!

Hvis du leder efter en hurtig, lækker og utrolig velsmagende ret fra det asiatiske køkken, så går du aldrig galt i byen med det vietnamesiske køkken. 

I denne omgang har jeg lavet en opskrift på en vietnamesisk pork bowl med karamelliseret svinekød - og den tager kun 15 minutter at lave!

Denne opskrift bruger hakket svinekød, men kan også sagtens bruges til skært kød. 

Følg med herunder:

ANNONCE

Vietnamesisk pork bowl

Spicy, sødt og lækkert!

2 portioner 15 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 800 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 250 gram svinefars
  • 1 stk løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. ingefær, revet
  • 1 stk rød chili
  • 2 spsk. fishsauce
  • 3 spsk. brun farin
  • 1 håndfuld forårsløg og bønnespirer, til pynt
  • 250 gram hvide ris
  • ½ stk lime, økologisk

Fremgangsmåde

  1. Start med at hakke 1/2 chili, hvidløg og løg helt fint og blande det sammen med den revne ingefær. Sæt vand over til risene, som oftest skal koge 10-15 minutter.
  2. Varm en wokpande op på høj varme med lidt olivenolie - når den er brandvarm hældes løg-blandingen i og sauteres i nogle minutter, indtil de tager lidt farve.
  3. Hæld svinefarsen i og svits det, mens du hakker det i mindre stykker - når det har fået den brunlige farve og er nogenlunde tilberedt, så tilsættes fishsauce og brun farin.
  4. Lad det svitse videre i nogle minutter, hvor du af og til vender kødet sammen - det bliver brunt og karamelliseret, når væsken forsvinder og kødet cremes ind i saucen. LAd den simre, indtil farven er mørk og konsistensen er tyksnet. Top af med saften fra en halv lime og smag til.
  5. Server den rygende varmt på fordelt i to skole med lige dele nykogte hvide ris og toppet af med fintsnittet forårsløg, bønnespirer og skiver af den sidste halve chili.
Del

Seneste nyt