Aftensmad
Vildtstuvning
Smagfuld gryderet med spanske vine!
I mit næste kapitel af vin-parringsopskrifter i samarbejde med Ribera del Duero er vi gået gryderettens vej og lavet en smagfuld, lækker og saftig stuvning på vildtkød – det er dog også en opskrift, der både kan bruges til kalv og oksekød.
Når man har med spanske vine at gøre, så er det smart at gå i en af to retninger – enten de lette anretninger, hvor vinen taler for sig selv, eller i de tunge retter, hvor vinen og maden kan tøjle hinanden.
Den sidstnævnte gør sig gældende ved denne stuvning, som er meget aromatisk, fed og tung i smagen – og her har jeg fundet tre sublime vine fra Ribera del Duero, som matcher ufatteligt godt til vildtstuvning – og stuvninger generelt!
Convento Oreja Crianza 2020
Her har vi fingrene er en rødvin, der skiller sig ud med sin komplekse og rige smagsprofil, hvilket gør den til en fremragende partner til vildtkød og stuvninger. Vinens intense noter af mørke bær som solbær og brombær harmonerer smukt med de kraftige og robuste smage, der kendetegner vildtkød. Vinen har krydrede noter af peber og kanel, som spiller op med timian og de dybe smage i vildtretter. Vinens egetræslagring giver let røgede undertoner, som forstærker kompleksiteten i vildtgryden, mens tanninerne bryder med fedmen og skaber harmoni. Vinen har også en frisk syre, som spiller op til de fede undertoner og den tunge kødsmag.
Pinna Fidelis Reserva 2018
Denne flaske byder også på de velkendte mørke bær såsom sorte kirsebær, brombær og solbær, hvilket egner sig særdeles godt til indkogte stuvninger og vildtkød – tænk bare på gamle dage, hvor man lige fik en klat ribsgele eller sylt til de gamle, danske retter med kød og sauce. De lidt mere sødlige tanniner spiller op til rodfrugterne og den sødmefulde kødsmag, der dukker op under langtidssimring.
Proventus 2020
Her har vi fat i en vin med en god syre til at spille op mod fedmen i stuvningen, mens den dominerende røde frugter giver en silkeblød vin, der samtidig giver et strejf af træ – en god modspiller til gryderetten, som bevæger sig i hele spektret. Vinen har nogle modne tanniner, som er meget vedvarende i munden og sørger for, at hele måltidet balanceres fornemt mellem syre og fedme.
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Vildtkød (eks. Bov)
1000 gram
Bacon, tern
100 gram
Brune eller hvide champignon, 1 bakke
1 stk
Løg
2 stk
Porrer
1 stk
Gulerod
3 stk
Hvedemel
3 spsk.
Laurbærblade
4 stk
Perleløg
2 dl
Timian, tørret
1 spsk.
Oksebouillon
350 ml
Spansk rødvin
1.50 dl
Læs også: