Bagværk

Wiener-snurrer: kanelsnurrer med wienerbrødsdej

Sprødt og snasket.

Wiener-snurrer: kanelsnurrer med wienerbrødsdej
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 16. november 2021

Det kan være svært at vælge mellem en kanelsnurrer og en wienerbrødskage – så hvorfor overhovedet stå i dilemma?

Jeg har fjernet valget og lavet en syndig lille sammensætning af hjemmebagte kanelsnurrer og wienersnegle – som bliver til wiener-snurrer.

De er sprøde, bløde og snaskede på samme tid – og så har jeg lavet en lille ekstra pyntedetalje med et lag chokoladedej, som giver et ekstra pift til udseendet og smagen. 

Det handler om at udrulle dejen efter forskrifterne på en god klassisk wienerdej – og fremgangsmåden til at lave den perfekte wienerdej med de gyldne lag?

Den finder du med billedguide under min opskrift på tebirkes – opskrift på udrulning af wienerdej.

Med en solid, lagdelt wienerdej handler det blot om at lægge et lag chokoladedej på toppen og efterfølgende pensle dem med remonce og snørre dem sammen.

Sprødt, snasket og lækkert – fang opskriften herunder på en solid omgang hjemmebagte wienersnurrer.  

Chokolade-dej  på toppen af wienerdejen som detalje og knas.
Chokolade-dej på toppen af wienerdejen som detalje og knas.

Snurrer-skiver med remoncen smurt på.
Snurrer-skiver med remoncen smurt på.

Lag!
Lag!

Snurret og klar til ovnen!
Snurret og klar til ovnen!

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 30 min
Ventetid 50 min
Tilberedningstid 15 min
Antal 8 pers.

Ingredienser

Hvedemel 230 gram
Mælk 150 ml
Gær 15 gram
Rørsukker 3 tsk
Fint salt 0.40 tsk
Koldt smør 140 gram
Kakaopulver 2 tsk
Brun farin 2 tsk
Hvedemel 40 gram
Mælk 30 ml
Smør 70 gram
Brun farin 70 gram
Kanel, stødt 0.50 tsk
Kardemomme, stødt 0.50 tsk

Fremgangsmåde