Aftensmad

Zwiebelkuchen: Tysk løgpizza

Velsmagende løgtærte a la løgpizza!

Zwiebelkuchen: Tysk løgpizza
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 6. maj 2022

Zwiebelkuchen er en genial lille klassiker af en opskrift fra Tyskland – den er egentlig ret svær at beskrive.

Det er lidt en mellemting mellem tærte, pizza og flammkuchen – alle disse egenskaber kombineret i en og samme lækre sag.

Zwiebelkuchen er i al sin enkelthed en slags løgtærte eller løgpizza – fyldet er lavet med let stegte løg og bacon, som vendes sammen med cremefraiche, æg, revet ost og muskatnød.

Det hele hældes i en springform, som i forvejen er beklædt med pizzadej! Til sidst skal den lige have en over nakken på toppen med mere revet ost!

Så du bager lidt en lava-pizza fyldt med snask – og det smager bare skønt.

Du får den sprøde kant, det bløde luftige brød, snasket tærtemidte og masser af ost!

Den er nem at lave og kan både nydes varm og kold – og så er den god til mange mennesker.

Prøv den tyske løgpizza Zweibelkuchen herunder:

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 20 min
Tilberedningstid 35 min
Antal 4 pers.

Ingredienser

Hvedemel 300 gram
Vand 200 gram
Gær 15 gram
Fint salt 1 tsk
Løg 400 gram
Bacon 100 gram
Cremefraiche (jo, federe, jo bedre!) 200 gram
Revet ost (mozzarella, emmenthaler, gouda etc.) 150 gram
Æg 3 stk
Muskatnød, revet 1 tsk
Salt + peber 0.50 tsk

Fremgangsmåde