Madnyheder

17 vilde hotdogs fra hele verden

Alt fra forskelligt kød til donuts!

Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 30. september 2025

Hotdoggen er måske født i Tyskland, men den blev først rigtig sig selv i USA – i en blød bolle, i hånden og klar til at blive spist på vej et sted hen. Men verden har taget konceptet til sig, og i dag findes der et væld af versioner, der går langt ud over ketchup og ristede løg. Nogle af dem er geniale. Andre er lidt… sære. Men fælles for dem alle: De sætter standard-hotdoggen i perspektiv.

Her er 17 hotdogs, du kan finde ude i verden – fra baconbomber i Mexico til rejesalat-eksplosioner i Sverige.

1. Steamie & Toastie (Canada)

I Montreal kan du vælge mellem dampet (steamie) eller ristet (toastie) hotdog. Begge med den klassiske “all dressed”-combo: sennep, relish, løg og en surkål-lignende slaw.

2. Sonoran Dog (Mexico)

En bacon-indpakket hotdog i bolillo-bolle toppet med pinto beans, jalapeños, tomat, mayo og en chili ved siden af. Mættende og vanvittigt lækker.

3. Gamja Hot Dog (Sydkorea)

Tænk corn dog – bare level 100. Med kartoffeltern, panko, ramen-krummer og ketchup/sennep/mayo/chili-sauce. Nogle gange med ost indeni. Andre gange med sukker udenpå.

4. Choripán (Argentina)

En saftig chorizo i baguette-lignende brød med chimichurri eller salsa criolla. Helt enkelt. Helt genialt.

5. Pølse i lompe (Norge)

Den norske standard: en pølse rullet ind i kartoffel-fladbrød med ketchup og sennep – og måske kartoffelsalat eller rejesalat. Jep, rejesalat.

6. Cachorro Quente (Brasilien)

En pølse kogt i tomatsauce, lagt i brød med mos, ærter, majs, pommes frites-sticks, ost og hvad end der er tilbage i køleskabet.

7. Filipino Hot Dog (Filippinerne)

Sød, rød pølse med bananketchup, friturestegt hvidløg og syltet papaya-slaw. En eksotisk smagsbombe.

8. Perro Caliente (Colombia)

Hotdog overload: bacon, ananas-sauce, ost, quail eggs, kartoffelchips og salsa rosada (mayo, ketchup og lime).

9. Ristet Pølse (Danmark)

Klassikeren! Grillet rød eller brun pølse i bolle med ketchup, sennep, remoulade, løg i to varianter og agurkesalat. En ægte institution.

10. Snag (Australien)

Grillet pølse i skive franskbrød med stegte løg og “tomato sauce”. Især populær på valgdage – så meget, at de kalder den “democracy sausage”.

11. Completo (Chile)

Pølse + moset avocado + sauerkraut + tomat + mayonnaise = en hotdog, der kræver to hænder og stærke håndled.

12. Sosis Bandari (Iran)

Sliced pølse i krydret tomatsovs med kartofler, gurkemeje og chili. Serveres i brød med syltede grøntsager og mayo.

13. Pylsur (Island)

Lammepølse med rå og ristede løg, remoulade, brun sennep og ketchup. Bonuspoint hvis du får én fra Bæjarins Beztu i Reykjavík.

14. Kuuma Koira (Finland)

En pølse i… en donut. Toppet med syltede agurker og finsk sennep. Ja. En pølse i en donut.

15. Japadog (Canada)

Japansk-inspireret hotdog fra Vancouver: tempurarejer, teriyakisauce, tang og mayo ovenpå en pølse. Der er ingen regler her.

16. Shuco (Guatemala)

Navnet betyder “snavset”, og det passer. Guacamole, pølser, ketchup, mayo og chirmol-salsa i en baguette-lignende bolle. Griset og skønt.

17. Tunnbrödsrulle (Sverige)

Hotdog, kartoffelmos, agurkesalat, ketchup og rejesalat – rullet ind i fladbrød. Anthony Bourdain kaldte den “a hideous load of goodness”. Spot on.

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.