Aftensmad

Albondigas

Spanske albondigas – Tapas-kødboller med stærk chorizo!

Albondigas
Albondigas - spanske kødboller
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 4. februar 2021

Leder du efter et godt indspark til næste tapas-aften i madklubben, en solid forret eller en velsmagende og nem hurtig aftensmad? Så går du ikke galt i byen med spanske kødboller aka. Albondigas. 

Nærmest alle madkulturer har deres egen version af en kødbolle – hvad enten vi snakker danskernes frikadelle, italienernes meatballs eller Spaniens fantastiske albondigas.

Den sidstnævnte har jeg kastet min kærlighed over i denne omgang – det er en kødbolle eller frikadelle, som får ekstra smag af en masser krydderier.

Albondigas er fantastiske små kødboller fra det spanske køkken, hvor de har fået en spark på smagen med lidt hjælp fra stærk chorizo-pølse og røget paprika.

Chorizo'en giver lidt kant og krydret smag til farsen, så selve chorizo-pølsen nærmest er et krydderi i sig selv. 

Perfekte små kødboller til tapas-bordet eller den lille sult – og så er de selvfølgelig svøbt i en lækker tomatsauce.

Albondigas bliver også tit brugt som kødboller til suppe, ligesom vi danskere kender hønsekødssuppe med kød- og melboller. 

Men den bedste smag får man frem ved at parre det med en krydret tomatsauce.

De står fint for sig selv som et hurtigt aftensmadsmåltid, og du kan også vælge at servere dem på toppen af pasta, så du får en spansk udgave af Spaghetti Meatballs.

Albondigas har en masse saft og kraft i sig, og deres svøbning i tomatsauce gør også, at de bevarer deres konsistens, smag og saftighed. 

Fang opskriften herunder.

Opskriften på en god klassisk tomatsauce til kødbollerne finder du her – hjemmelavet tomatsauce

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Ventetid 60 min
Tilberedningstid 20 min
Antal 16 pers.

Ingredienser

Hakket oksekød 500 gram
Chorizo-pølse (stærk) 200 gram
Hvidløg 3 fed
Løg 1 stk
Røget paprika 1 spsk.
Æg 1 stk
Salt + peber 1 tsk
Persille 1 håndfuld
Tomatsauce (se længere oppe i artiklen for opskrift) 150 ml

Fremgangsmåde