Bagværk

Appelsinmåne

Et anderledes take på citronmånen.

Appelsinmåne
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 23. januar 2021

Citronmånen får altid al opmærksomheden med sin lækre syre, fede konsistens og svampethed, som varer i flere dage.

Se min udgave her – hjemmebagt citronmåne.

Men appelsiner gør sig også gevaldigt godt i samme kage – og du kan både bruge blodappelsiner og almindelige appelsiner til kagen.

Herunder får du en lækker svampet og utrolig velsmagende kage, som holder sig saftig og lækker i mange dage.

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Tilberedningstid 55 min
Antal 12 pers.

Ingredienser

Smør 200 gram
Sukker 200 gram
Hvedemel 200 gram
Vaniljestang 1 stk
Æg 3 stk
Marcipan, revet 100 gram
Blodappelsin el. alm. appelsin, øko 2 stk
Bagepulver 1 tsk
Flormelis, til pynt 2 dl

Fremgangsmåde