Mandekogebogen

Bagt hokkaido med oksekødsfyld

Lækker og saftig udgave af bagt græskar!

Hokkaido smager fantastisk, når man forvandler den til suppe med smørstegte græskarkerner, eller når man bare smider den i ovnen som fritter. 

Men hvis man lige vil pifte oplevelsen lidt mere op, så skal man fylde den med lækkert oksekødsfyld!

På den måde får man den bagte græskarsmag, og så holder græskaret på saften og kraften fra dit fyld. Se en nem og velsmagende opskrift herunder, som for alvor imødekommer Hokkaido-græskarets fine smag.

ANNONCE

Bagt hokkaido med oksekødsfyld

Lækkert og saftigt!

2 portioner 45 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 35 minutter
Ca. 1650 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 400 gram hakket oksekød
  • 1 stk hokkaido-græskar
  • 1 stk løg
  • 2 stk hvidløg
  • 100 gram bønner, blandet
  • 1 stk rødløg
  • 2 tsk spidskommen, stødt
  • 1 tsk koriander, stødt
  • 1 tsk ingefær, stødt
  • 1 tsk salt
  • 2 dl eddike
  • 1 dl sukker
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ stk lime

Fremgangsmåde

  1. Varm eddike og sukker op i en gryde, til sukkeret er opløst.
  2. Snit dit rødløg i skiver og læg dem i den varme væske. Lad dem trække i minimum 30 minutter.
  3. Snit dit almindelige løg og hvidløg fint. Svits det en smule på en middelvarme pande med olivenolie.
  4. Tilfør herefter oksekødet og lad det brune godt af. Smag til med krydderierne og afslut med limesaften.
  5. Tilfør bønnerne til fyldet. Jeg brugte en dåse med forkogte, blandede bønner for nemhedens skyld.
  6. Skær toppen af dit hokkaido-græskar som et 'Halloween'-hoved. Skrab kernerne ud.
  7. Fyld fyldet i og læg låget på. Er græskarret lille, så kan fyldet gemmes til spisetid ved siden af. Bag den i ovnen i ca. 30-35 minutter ved 200 grader.
  8. Herefter har du et helt mørt græskar med krydret oksefyld. Læg de lynsyltede rødløg på og server!
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt