Mandekogebogen

Blooming potatoes

Bagekartofler med sprødhed og cremethed!

Der findes utallige måder at tilberede en kartoffel på - det er en meget alsidig grøntsag, som virkelig formår at fungere på utallige måder.

Jeg har tidligere eksperimenteret meget med kartoflen - som eksempelvis er resulteret i ratatouille-flødekartofler, Pommes Anna-fritter og kartoffel-roser

Denne gang har jeg eksperimenteret lidt med idéen om en Blooming Potato - den er inspireret af den geniale løg-snack, hvor man panerer og friterer et helt salatløg, som er skåret på en bestemt måde.

Det er lidt nemmere at skære et løg ud på den rigtige måde - men med lidt tålmodighed, kan man godt få et flot mønster i sin kartoffel.

Foruden udseendet giver det også smagen af bagt kartoffel i midten med cremet kartoffel samt sprøde kanter - og så er den formet på en måde, at den virkelig kan mættes med sovs.

Hvem elsker ikke det?

Herunder er min opskrift på Blooming Potato, som giver både cremethed og sprødhed på en bagekartoffel!

ANNONCE
Blooming potatoes

Skær toppen af, så du får en ren overflade uden skræl. 

Blooming potatoes

Skær 3 cirkler i kartoflen, som du kan ane på billedet ved siden af. Start udefra og gå ind. Du kan også lave flere cirkler for flere lag, men så får kartoflen sværere ved at hænge sammen. 

ANNONCE
Blooming potatoes

Vend den med skæresiden nedad og skær snit langs siden, som går 2/3 ind - hold den viste cirkel fri for snit, da den skal holde basen sammen. 

Vend dem op med snitsiden opad og lirk forsigtigt lidt på kartoffelstykkerne, så den løsner sig en smule - men det kan være lidt svært, når en rå kartoffel er så sprød. Frygt ej, hvis der brækker et par stykker af - det er kun udseendet, det går udover!

Du kan også bare lade den være efter udskæring, så skal den nok åbne sig fint, hvis du har snittet rigtigt. 

ANNONCE
Blooming potatoes

Her ser man snittene tydeligt, efter den har haft første runde i ovnen. 

Kartofler klar til servering! - Blooming potatoes Kartofler klar til servering!
Udskriv opskriften

Blooming Potato: Sprød og cremet bagekartoffel

Lækker sovsevenlig snack!

2 portioner 1 time, 5 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 1 time
Ca. 350 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 4 stk bagekartoffel
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. fint salt
  • 1 håndfuld revet ost, kan undlades

Fremgangsmåde

  1. Skyl kartoflerne og skrub dem får skidt - følg billedguiden længere oppe for snitte-teknikken! Forvarm ovnen på 210 grader varmluft.
  2. Når kartoflerne er snittet, skal de lægges med skæresiden opad på en bagerist med bagepapir - pensl grundigt med olivenolie og forsøg at få det lidt ned i folderne.
  3. Alt efter din ovns 'temperament' skal kartoflerne ca. have 50-60 minutter. Efter halvdelen af tiden, tager du risten ud og pensler en ny omgang olie på sammen med et drys salt. Du kan vælge at give dem revet ost på toppen de sidste 10 minutter af bagningen - serveres rygende varme til litervis af sovs!
Del

Seneste nyt

Annonce