Aftensmad
Blooming potatoes
Bagekartofler med sprødhed og cremethed!
Der findes utallige måder at tilberede en kartoffel på – det er en meget alsidig grøntsag, som virkelig formår at fungere på utallige måder.
Jeg har tidligere eksperimenteret meget med kartoflen – som eksempelvis er resulteret i ratatouille-flødekartofler, Pommes Anna-fritter og kartoffel-roser.
Denne gang har jeg eksperimenteret lidt med idéen om en Blooming Potato – den er inspireret af den geniale løg-snack, hvor man panerer og friterer et helt salatløg, som er skåret på en bestemt måde.
Det er lidt nemmere at skære et løg ud på den rigtige måde – men med lidt tålmodighed, kan man godt få et flot mønster i sin kartoffel.
Foruden udseendet giver det også smagen af bagt kartoffel i midten med cremet kartoffel samt sprøde kanter – og så er den formet på en måde, at den virkelig kan mættes med sovs.
Hvem elsker ikke det?
Herunder er min opskrift på Blooming Potato, som giver både cremethed og sprødhed på en bagekartoffel!
Skær toppen af, så du får en ren overflade uden skræl.
Vend den med skæresiden nedad og skær snit langs siden, som går 2/3 ind – hold den viste cirkel fri for snit, da den skal holde basen sammen.
Vend dem op med snitsiden opad og lirk forsigtigt lidt på kartoffelstykkerne, så den løsner sig en smule – men det kan være lidt svært, når en rå kartoffel er så sprød. Frygt ej, hvis der brækker et par stykker af – det er kun udseendet, det går udover!
Du kan også bare lade den være efter udskæring, så skal den nok åbne sig fint, hvis du har snittet rigtigt.
Her ser man snittene tydeligt, efter den har haft første runde i ovnen.
Skær 3 cirkler i kartoflen, som du kan ane på billedet ved siden af. Start udefra og gå ind. Du kan også lave flere cirkler for flere lag, men så får kartoflen sværere ved at hænge sammen.
Kartofler klar til servering!
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Bagekartoffel
4 stk
Olivenolie
4 spsk.
Fint salt
1 spsk.
Revet ost, kan undlades
1 håndfuld
Læs også: