Mandekogebogen

Børnepizza

Bring børnene med i køkkenet til børnepizza!

Børnepizza er en god måde at lave nem, lækker og hurtig hverdagsmad til en travl hverdag - eller kræsne børn!

Mange forældre ved, at børn kan være kræsne i forskellig grad og derfor kan det være svært at finde på noget aftensmad, som ikke bliver mødt med en grimasse.

Men en børnepizza plejer at gøre tricket.

Det er i øvrigt en god måde at få lidt fuldkorn i kosten - specielt hvis du bruger min opskrift på pizzadej med fuldkorn, som kommer længere nede i opskriften.

Fyldet kan variere i det uendelige, men handler om at være ting, som er simple, nemme og let genkendelige for børn. 

Fyld på børnepizza må gerne være farverigt, men det handler om at holde et simpelt.

Min egen datter på snart to år har lidt et had-kærlighed-forhold til netop pizza - nogle dage elsker hun det og andre dage bliver det skubbet væk.

Men en ting, der er vigtigt for os er, at der IKKE skal være for mange farver på - mens andre børn måske vil lade sig stimulere af mange farver.

Så prøv dig lidt frem - du får de bedste farver, hvis du bruger blandede peberfrugter.

Kødmæssigt er skinkestrimler, pepperoni eller cocktailpølser ofte et hit.

Til vegetarisk børnepizza, kan du nøjes med at fylde den med tomatsauce og en god smelteost - gerne frisk mozzarella eller revet mozzarella. 

Til bunden har jeg lavet en opskrift på hurtig pizzadej, som ikke behøver særlig lang hævetid - vi har jo ikke nødvendigvis med pizza-aficionados at gøre hos børnene, som bare gerne vil have en sprød, blød og luftig bund! 

En anden god ting er at tage børnene med i køkkenet og anrette skåle med forskellig slags fyld i små skåle - det virker farverigt, spændende og giver børnene mulighed for selv at sætte sit præg på, hvordan den endelige børnepizza skal udformes.

En hjemmelavet børnepizza er noget både voksne og børn kan være stolte af, når man i fællesskab har skabt en unik pizza!

Et andet trick til at gøre dem spændende er at lave en sjov form på pizzaen - her kan man enten lave en bradepande-pizza, som også er praktisk, nemt og enkelt. '

Men du kan også lave små pizzaer, som nærmest af små foccacia-boller - det pifter konceptet op og gør, at dine børn kan lave mange slags fyld på mange slags pizzaer. 

Opskriften herunder er, hvad jeg vil kalde basen for børnepizza - den har sprød pizzabund, tomatsauce, som ikke skræmmer nogen væk og basisfyld, som alle kan være med på. 

Her er opskriften på min tomatsauce.

ANNONCE
Udskriv opskriften

Børnepizza

Nemt og familievenligt!

4 portioner 45 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 20 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 900 kcal pr. portion

Ingredienser

Dej
  • 300 gram hvedemel
  • 100 gram fuldkornshvedemel (groft rugmel, fuldkornshvedemel, grahamsmel, etc.)
  • 30 gram gær
  • 3 dl vand

Dej
  • 1 tsk groft salt

Fyld
  • 2 dl tomatsauce (se længere oppe i artiklen for opskrift)
  • 200 gram kødfyld: cocktailpølser, skinkestrimler, wokstrimler, bacon, pepperoni, etc.
  • 150 gram grøntsagsfyld: peberfrugt, majs, champignon, ananas, etc.
  • 200 gram mozzarella

Fremgangsmåde

  1. Lav tomatsaucen som skrevet i opskriften længere oppe i artiklen - eller hvis det skal gå rigtig hurtigt, kan du købe færdig pizzasauce til en travl hverdag.
  2. Lav herefter dejen til en lynhurtig pizzabund - opløs gær i vandet og tilsæt hvedemelstyperne og herefter salt. Rør den på røremaskine i nogle minutter eller ælt den i hånden, indtil den slipper fingrene - spæd eventuelt til med mere mel.
  3. Lad den hæve under et viskestykke på køkkenbordet i 20-30 minutter, mens du forbereder dit fyld.
  4. Forvarm ovnen på 220 grader varmluft - rul din pizzadej ud til en stor bradepande til bradepanden eller små pizzacirkler til bagepladen. Smør bunden(e) med tomatsauce og fyld dit fyld på i et jævnt lag uden at dække hele bunden - top af med ost og bag dem i ca. 10-15 minutter alt efter størrelse. Bradepande nok 15-20 minutter.
Del

Seneste nyt

Annonce