Braaibroodjie: Sydafrikansk grilled cheese sandwich med mangochutney
Smagfuld og nem sandwich fra Sydafrika!
Hvis du er typen, der elsker en god klassisk grilled cheese sandwich?
Så skal du simpelthen prøve den Sydafrikanske version, som går under navnet The Braaibroodjie.
Det betyder 'barbeque sandwich' på Afrikaans og er deres helt egen version af en sandwich med smeltet ost - den bliver traditionelt serveret som en lille form for natmad eller afslutter på en traditionel barbecue-fest i Sydafrika.
Den findes i mange forskellige variationer og opskrifter, men den klassiske er med ost, løg, tomat og mangochutney.
Mødet mellem ost og mangochutney fungerer helt eminent, og når man lige smørrister/griller brødet inden servering, så sandwichen bliver lun? Ikke et øje tørt.
Brug en god smelteost - gerne en med høj fedtprocent eller blød ost a la havarti, gouda, cheddar eller lignende. Og kombiner gerne ostene - eksempelvis en Gouda og en Vesterhavsost.
Og så kan du bruge lige det brød, du har lyst til - alt fra toast-brød til surdejsbrød. Det er efter behov og smag.
Fang min opskrift på en klassisk sydafrikansk grilled cheese sandwich herunder - og du finder opskriften på hjemmelavet mangochutney her.
Braaibroodjie: Sydafrikansk grilled cheese sandwich med mangochutney
Sprød, snasket og lækker!
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ingredienser
- 4 stk brød i skiver (surdej, toast, baguette, etc.)
- 150 gram god smelteost: cheddar, gouda, vesterhavsost, parmesan etc.
- 4 spsk. mangochutney, se opskriften længere oppe i artiklen
- 1 stk salatløg (el. rødløg)
- 2 stk tomater
- 50 gram smør, til stegning
Fremgangsmåde
- Varm smørret op på en pande til middelhøj varme, mens du forbereder ingredienserne.
- Læg brødskiver på et skærebræt - skær osten i tynde skiver og fordel dem i et jævnt lag på brødet. Smør et gavmildt lag mangochutney på osten. Skær tynde skiver at både løg og tomat og læg dem i din sandwich. Klap dem forsigtigt sammen til 2 sandwiches og pres dem lidt fladere, uden at klemme at fyld og chutney ud.
- Når smørret bruser op, lægges sandwichen med skæresiden ned i den varme smør - steg den 2-3 minutter på hver side, indtil den har en gylden og sprød overflade, og har sendt nok varme op i sandwichen til, at meget af osten er smeltet sammen. Serveres rygende varme!