Mangochutney
Den perfekte dip til krydrede retter!
Mangochutney er en sikker vinder, hvis du leder en opskrift på dip til dine madaftener med krydret mad.
Den er simpel, velsmagende og utrolig nem at lave - og så giver den et perfekt kick af syre, sødme og styrke.
Den står perfekt sammen med et par nystegte samosaer, eller også kan du bruge den til dyppelse af eksempelvis naanbrød eller parathas.
Nap opskriften herunder - denne version er til den stærke side, men hvis du ikke er til for meget spark på smagsløgene, så kan du nedjustere i chilien - eller måske undlade den.
Mangochutney
Sødt, surt og spicy!
1 portion
15 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 200 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ingredienser
- ½ stk mango
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk ingefær, revet
- 1 spsk. sukker
- ½ tsk salt
- 1 tsk chili, tørret
- 1 spsk. eddike (gerne fransk æblecidereddike)
- 1 dl vand
Fremgangsmåde
- Fjern skrællen på mangoen og skær den halve mango i små tern.
- Hæld dem i en tykbundet gryde sammen med vandet og varm det op.
- Imens rives hvidløg og ingefær, som du tilsætter til gryden - tilsæt desuden salt, sukker, eddike og chili. Du kan også bruge frisk chili (nok ca. en halv rød chili til denne opskrift, men smag altid på den, inden du kaster den i!)
- Lad det koge op og skru ned på middelvarme, indtil det begynder at koge ind og mangoen koger lidt ud - smag til undervejs og juster eventuelt på smagene.
- Når massen har syltetøjskonsistens, tages den fra gryden og køles af.