Mandekogebogen

Brunede kartofler i pizzaovn

Pizzaovn-kartofler!

Datoen har meldt den første søndag i advent og i år har jeg lavet et sjovt lille samarbejde med Ooni, hvor jeg hver søndag i advent laver en jule-inspireret opskrift i pizzaovn!

Der vil være en masse inspiration, sjove eksperimenter og et par klassikere fortolket på en ny måde - og hvilken bedre måde at starte ballet på end brunede kartofler - i pizzaovn.

Det lyder lidt skørt, men det fungerer faktisk overraskende godt - og en sjov lille gimmick!

Hvis du nu står midt i et køkkenvirvar, hvor kogepladerne er booket op af rødkål og sovs, så kan du passende hive din pizzaovn frem og trylle lækre brunede kartofler frem i den.

Til formålet har jeg brugt en Koda 16 og resultatet blev helt genialt - kartoflerne fik en ekstra dimension af 'bagt' smag, så man lige fik lidt mere dybde på kartoflen, inden den fik en over nakken med karamelliseringen!

Du kan se processen herunder og fange opskriften i bunden af artiklen:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Brunede kartofler i pizzaovn

Smagfulde og lækre!

4 portioner 35 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Ca. 850 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 1 kilo små kartofler el. aspargeskartofler
  • 150 gram smør
  • 1 dl sukker
  • 1 dl rørsukker

Fremgangsmåde

  1. Kog kartoflerne i let saltet vand med skræl i ca. 15 minutter. Lad dem køle lidt af, hvorefter du skraber skrællen af med en skarp kniv. Lad dem køle helt af.
  2. Tænd din pizzaovn - den skal blot lige ramme en temperatur på godt og vel 200 grader, men varm den godt op i 10-15 minutter.
  3. Brug et ildfast fad eller en Ooni støbejernsfad og fordel kartoflerne - fordel herefter skiver af smør og top af med sukker og brun farin.
  4. Stil fadet ind i ovnen tættest på flammerne og lad det stå i 4-5 minutter, indtil det begynder at smelte - tag fadet ud hver 4-5. minut for at tjekke konsistensen og røre rundt, så smør og sukker fordeles godt på kartoflerne.
  5. Når sukkeret begynder at karamellisere, tager du fadet lidt længere væk fra flammerne og holder godt øje - når kartoflerne er karamelliserede, mørke og glinsende, er de klar til brug!
Del

Seneste nyt

Annonce