Bagværk

Bruschetta med solmodne tomater og hvidløg

Simpel genialitet fra det centrale Italien – sprød og saftig Bruschetta.

Bruschetta med solmodne tomater og hvidløg
Bruschetta
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 26. januar 2018

Den italienske Bruschetta er en perfekt snack, da det kræver utrolig lidt arbejde for utrolig meget smag – man skal egentlig bare have et par lækre, saftige og solmodne tomater, frisk hvidløg og enten frisk eller daggammelt brød.

Du kan også lave bruschetta uden for sæsonen og bruge tomater fra supermarkedet – smagen er lidt mindre intens, men selve konsistenserne og oplevelsen er stadig helt fantastisk.

En herlig klassisk tapas-kreation, som både giver syre, knas, sødme og en utrolig lækker haps i én mundfuld.

Det er sommerdag i en mundfuld – og det smarte er, at man får en intens smag af både tomat og hvidløg uden det store ballade.

Det er italiensk for begyndere, men velsmag for konger!

Herunder får du en lækker grundopskrift på den perfekte bruschetta – så bliver det ikke nemmere!

Du kan så vælge at variere dine bruschettas med eksempelvis pesto eller ost. 

Brug eventuelt mine nemme, koldhævede flutes til opskriften!

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Antal 10 pers.

Ingredienser

Tomater 6 stk
Frisk basilikum 1 håndfuld
Brød (se opskrift i artikel) 1 stk
Hvidløg 2 fed
Olivenolie, til pensling 0.50 dl
Salt + peber 1 tsk

Fremgangsmåde