Mandekogebogen

Nemme koldhævede flutes

Langtidshævede brød med sprød skorpe og en saftig krumme!

Vi har tidligere kigget lidt på mulighederne i surdej med eksempelvis grydebrød og kernefyldt rugbrød

Problemet i en travl hverdag kan ofte være, at man ikke lige har tid til at vente på en ny surdej fra bunden - eller måske bare gerne vil have noget lækkert brød på bordet hurtigt muligt! Derfor har jeg lavet en lille hurtig opskrift på flutes, som blot kræver lidt hævetid uden det store arbejde inden.

Har du ikke lige Tipo00-mel i nærheden, så kan du sagtens bruge almindeligt hvedemel til denne opskrift! 

ANNONCE

Koldhævede flutes

sprøde og luftige!

3 portioner 13 timer, 35 minutter
Forberedelse: 20 minutter
Ventetid: 13 timer
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 1600 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 6 dl vand
  • 550 gram tipo00-mel
  • 100 gram rugmel
  • 20 gram gær
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 tsk salt

Fremgangsmåde

  1. Lun vandet en smule og opløs gæret. Opløs herefter saltet og tilsæt olivenolien. Nu skal væsken gerne sættes på en køkkenmaskine, med mindre du har tålmodighed til at banke dejen sammen i 20-25 minutter på håndkraft.
  2. Hvis du bruger maskine, kan du blande alle ingredienserne sammen og lade den køre på medium-hastighed i 10-15 minutter. Spæd til med lidt mel, hvis dejen ikke begynder at slippe skålen en smule efter 6-8 minutter.
  3. Skrab dejen ud og læg den i en skål, der er meget større end massen - der skal være plads til hævningen! Sørg for, at skålen er smurt godt ind i olivenolie og læg dejen i. Sæt skålen i køleskabet - minimum 10-12 timer. Gerne længere, hvis man eksempelvis sætter den ind natten over.
  4. Når brødet har hævet færdigt på køl, skraber du dejen ud på et meldrysset bord. Del dejen i 3 eller 4 portioner alt efter størrelsesønske og klem det forsigtigt sammen, som når du ruller en dejpølse.
  5. Drys dem med mel og læg dem på en bageplade med bagepapir. Nu skal de hæve i 45 minutter til 1 time ved stuetemperatur for at vågne lidt op igen.
  6. Tænd ovnen på 250 grader. Tag en saks og klip små mønstre i hver flute. Bag dem efterfølgende i ovnen ved 15-16 minutter, indtil overfladen er mørk og sprød.
  7. Lad dem køle af på en rist og opbevar dem i en papirspose eller et viskestykke - de kan sagtens fryses.
Del

Seneste nyt