Koreanske hvidløgsbrød
Sprøde og svampede snacks.
Hvidløgsbrød er et sikkert hit som sidedish, snack eller tømmermændskur - og den findes i utallige afskygninger.
Herhjemme i Danmark er vi mest vant til et hvidløgsflute, man lige hiver op fra frost og allerede skåret og fyldt med hvidløgssmør - nemt og syndigt.
(Psst. det er også nemt at lave hjemmelavet hvidløgsflute!)
Denne gang har jeg kastet mig over den koreanske pendant til hvidløgssnacken - nemlig koreanske hvidløgsbrød.
I al sin enkelthed er det lækre, luftige briochebrød, som snittes og fyldes med flødeost, revet ost og hvidløgssmør.
Det er nemt, enkelt og lækkert - og har du travlt, så kan du bare bruge nogle købte briocheboller, og så er der snacks til gæsterne på under 15 minutter!
Man laver dybe snit i brødende - men IKKE helt i gennem - hvorefter de fyldes med flødeost.
Jeg har lige 'tweaket' opskriften lidt ved at smide en håndfuld revet Vesterhavsost på toppen som et sidste finnish.
Herefter overøses de med en blanding af smeltet smør, æg, mælk og hvidløg.
Det smager fantastisk.
Fang opskriften på hjemmebagte koreanske hvidløgsbrød herunder.
Koreanske hvidløgsbrød
Luftige og snaskede!
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ingredienser
- 1 håndfuld evt. friskhakket krydderurter (persille, purløg, etc.)
- 4 stk briocheboller (se opskriften på hjemmebagte længere oppe i artiklen)
- 100 gram flødeost
- 4 spsk. parmesanost el. vesterhavsost, revet
Hvidløgssmør
- 60 gram smør
- 2 tsk hvidløg, revet
- ½ dl mælk
- 1 tsk sukker
- 1 stk æg
Fremgangsmåde
- Hvis du laver hjemmebagte brioche-boller, skal du først følge opskriften på disse længere oppe i artiklen. Når disse er bagt og afkølet, er de klar til brug.
- Forvarm ovnen på 200 grader. Læg 4 boller på en bageplade med bagepapir - læg et snit i midten, hvor du skærer 2/3 ned i bollen. Læg et nyt snit på tværs, så du får et kors. Nu har du fire trekanter på bollen - læg et snit i hver af de trekanter, så bollen nu har 8 trekanter.
- Tag din flødeost og pisk den cremet og lind - smør grundigt mellem hver trekant på bollerne uden at rive den fra hinanden. Læg nu en spiseskefuld revet ost på toppen af hver.
- Bland mælk, smør, hvidløg og sukker sammen i en gryde og lun det - når smørret netop er smeltet og massen blot er lun, røres et æg i blandingen. Pisk det grundigt sammen.
- Nu skal du sørge for, at bollerne bliver overøset med blandingen - du kan enten stille dem på en rist og bare overhælde dem et par gange med blandingen. Eller du kan nøjsomt pensle hvert mellemrum og overflade på bollerne.
- Når de er 'mættet' på hvidløgsblandingen, bages de i ovnen i 10-12 minutter, indtil osten smelter, kanterne bliver gyldenbrune og selve æggeoste-blandingen tager farve. Tag dem ud og drys eventuelt med lidt friskhakket krydderurter.