Mandekogebogen

Hjemmebagte tortillas

Luftige og utroligt nemme!

Tortillas er en klassisk gudespise fra det spanske og mexicanske køkken, hvor man afbager tynde pandekager i det salte køkken, som så kan bruges til burritos, tacos, mad-pandekager og dyppe-brød til dip og saucer.

Og hvis du lige er i humør til lidt mexicansk, og måske er lidt træt af købeudgaverne, som er lidt tørre og kedelige i smagen?

Så får du herunder min opskrift på hjemmelavede tortillas, som er nemme at lave, tager ingen tid og har en skøn smag og konsistens. 

Der er visse ting på den gastronomiske front, hvor det er sådan, at når man først har prøvet det hjemmelavet, så går man aldrig tilbage til købeversionen.

En af de ting, jeg aldrig kunne finde på at gå tilbage til i forhold til købeversionen, er pitabrød - det er så meget bedre, nemmere og mere velsmagende at bage selv.

Det gør sig blandt andet også gældende ved rødkål - og også i forhold til tortillas!

Den sidstnævnte er overraskende nem at kreere, med få ingredienser og på ingen tid.

Det er en meget simpel opskrift uden decideret hævetid, som kan bruges til mange formål.

Hvad enten man bruger dem til burritos, mexicanske pandekager, hvedetacos eller lignende.

Luftige, saftige og med et lækkert bid!

Den nemme opskrift har kun et punkt, hvor du skal være opmærksomhed - dine hjemmelavede tortillas må endelig ikke få for meget varme.

Det handler om at bage dem på panden og vende dem hyppigt, indtil dejen sætter sig, men stadigvæk er smidig og blød.

Det gør, at du får lækre, brøde og smagfulde brød, og ikke risikerer, at de bliver tørre og knækker.

Opskriften byder på valgmuligheden mellem vand og olie som det flydende element - forskellen?

Vand er sundere - men olie giver et mere smidigt og blødt resultat. Det er op til dig. Begge metoder til min opskrift på hjemmelavede tortillas giver et godt resultat.

Denne opskrift giver ca. 4 tortillas i almindelig størrelse eller 6 små tortillas - du kan sagtens fordoble ingredienserne uden problemer, hvis du skal lave en større portion.

Og så tager det 30 minutter fra mel til færdig tortilla! Du kan også udskifte op til halvdelen af melet med fuldkorn, grahamsmel, rugmel eller lignende - så skal vandmængden dog justeres lidt op.

Du kan også bruge fintmalet majsmel, hvis du vil lave klassiske bløde tacos - og den opskrift finder du lige her: hjemmelavede bløde tacos

Se med herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Hjemmebagte tortillas: Madpandekager til burrito og tacos

Luftige og lækre!

6 portioner 27 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 20 minutter
Tilberedning: 2 minutter
Ca. 350 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 250 gram hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • 1 dl vand
  • 1 tsk salt
  • ½ dl olie (kokosolie, rapsolie, solsikkeolie, vindruekerneolie, sesamolie, etc)

Fremgangsmåde

  1. Bland bagepulver og salt sammen med melet.
  2. Tilsæt vandet og olien - hvis du ikke vil bruge olie, så kan du bruge en halv deciliter vand mere - alt efter hvilken meltype du vælger burde dette være de rette forhold, hvis du bruger almindeligt fintmalet hvedemel.
  3. Ælt dejen sammen - den må gerne være let tør, indtil den begynder at hænge sammen som en pastadej. Den skal kunne hænge sammen, men den må ikke klistre på nogen måde.
  4. Lad dejkuglen stå på køkkenbordet i 10 minutter, hvorefter du deler den i 4-6 stykker - 4 normal størrelse eller 6 små tortillas.
  5. Rul hver enkelt dejklump så tyndt ud, som du overhovedet kan - konsistensen gør, at du behøver meget lidt mel på bordet. De kan godt klistre sig fast, men netop ikke på en måde, som får dem til at gå i stykker.
  6. På en varm tør pande smides tortillas på, hvor de skal have ca. 30 sekunder på hver side. Varmen skal trænge godt ind i dem og gerne give små, mørke bobler - men hold øje og vend hyppigt. Får den for meget, så kan de blive tørre og dermed umulige at folde og bruge senere.
  7. Læg de afbagte tortillas på en tallerken og dæk med et viskestykke - på den måde forbliver varmen omkring dine tortillas, så de afgiver damp og lader pandekagerne forblive smidige og bløde.
Del

Seneste nyt

Annonce