Mandekogebogen

Hjemmebagte tortillas

Luftige og utroligt nemme!

Der er visse ting på den gastronomiske front, hvor det er sådan, at når man først har prøvet det hjemmelavet, så går man aldrig tilbage til købeversionen.

Det gør sig blandt andet gældende ved rødkål - og også i forhold til tortillas!

Den sidstnævnte er overraskende nem at kreere, med få ingredienser og på ingen tid.

Hvad enten man bruger dem til burritos, mexicanske pandekager eller lignende.

Luftige, saftige og med et lækkert bid!

Og så tager det 30 minutter fra mel til færdig tortilla! Du kan også udskifte op til halvdelen af melet med fuldkorn, grahamsmel, rugmel eller lignende - det giver en bedre smag.

Se med herunder:

ANNONCE

Hjemmebagte tortillas

Luftige og lækre!

6 portioner 27 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 20 minutter
Tilberedning: 2 minutter
Ca. 50 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 250 gram hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • 1½ dl vand
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde

  1. Bland bagepulver og salt sammen med melet.
  2. Tilsæt vandet - alt efter hvilken meltype du vælger burde dette være de rette forhold, hvis du bruger almindeligt hvedemel.
  3. Ælt dejen sammen - den må gerne være ret tør. Den skal kunne hænge sammen, men den må ikke klistre på nogen måde.
  4. Lad dejkuglen stå på køkkenbordet i 10 minutter, hvorefter du deler den i 6 stykker og lader dem hvile i 10 minutter.
  5. Rul hver enkelt dejklump så tyndt ud, som du overhovedet kan - konsistensen gør, at du behøver meget lidt mel på bordet. De kan godt klistre sig fast, men netop ikke på en måde, som får dem til at gå i stykker.
  6. På en varm tør pande smides tortillas på, hvor de skal have ca. 30 sekunder på hver side. Varmen skal trænge godt ind i dem og gerne give små, mørke bobler - men hold øje.
  7. Server straks!
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt