Mandekogebogen

Bløde tacos

Lynhurtige og klar til alt slags fyld!

Lækre, bløde hjemmebagte tacos!

Da TexMex-bølgen ramte på globalt plan for år tilbage, blev mange hjem indviet i den 'autentiske' måde at lave tacos på - som blev præsenteret som en knasende pakke med sprøde chips-lignende tacos, hvoraf der altid var ca. 50% af skallerne, som var komplet smadrede.

Foruden et mere eller mindre ubrugeligt produkt i forhold til muligheden for at få nok intakte skaller til at brødføde en mindre familie, så er grundprincippet i produket også noget, der får mexicanerne til at ryste på hovedet.

Skal det være helt rigtigt, så er en taco baseret på en blød 'skal' - også kaldet en tortilla.

Jeg har forsøgt at finde ud af, hvad der egentlig er forskellen på en taco og en tortilla - og det jeg kan komme frem til, er, at en tortilla i princippet er det brød, man bruger til at lave en taco. Og at en taco dermed er det 'færdige' måltid.

Ikke desto mindre vælger jeg dog at lave en lille opskrift kaldet 'bløde tacos', da de netop skal bruges til taco-formålet - små, lækre anretninger med smagfuldt fyld!

Herunder 'krydret' med lidt majsmel - blot 4 ingredienser og klar på under 20 minutter.

Og så kan de snildt laves i store portioner og fryses ned - uden at miste sin lækre, bløde konsistens!

Derfra kan du freestyle alt det, du vil i forhold til fyld - braiseret gris, tofu, spidskål marineret i soya og sesamfrø, kylling - fri leg!

Se med herunder: 

ANNONCE
Udskriv opskriften

Bløde tacos

Nemme og lækre!

12 portioner 10 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 10 minutter
Tilberedning: 0 minutter
Ca. 250 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 300 gram hvedemel
  • 50 gram fintmalet majsmel (kan erstattes af hvedemel)
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vand
  • 2 spsk. olie (kokosolie, rapsolie, solsikkeolie, vindruekerneolie, sesamolie, etc)

Fremgangsmåde

  1. Bland de tørre ingredienser sammen og tilsæt vandet lidt efter lidt efterfulgt af olie. Majsmel kan erstattes af de fleste andre meltyper. Ofte bruger man også blot fuld hvedemel, da majsmelet kan være svært at skaffe i 'melform' i Danmark og ikke bare i skal-form - så hvede-tortillas fungerer også sublimt.
  2. Konsistensen skal være en tæt på tør, men skal stadigvæk kunne bearbejdes på en måde, så den ikke smuldrer fra hinanden. Den må ikke klistre for meget.
  3. Form ca. 10-12 små kugler af dejen og rul dem så tyndt ud som muligt. Hvis du har ramt den rette konsistens, behøver du ikke meget mel på bordet, da de kan løftes af uden at gå i stykker.
  4. Varm en tør pande godt op og smid den enkeltvis på panden - ca. 30-40 sekunder på side. Hold godt øje! Tricket er, at de blot lige skal tage farve og se ud til at være 'gennemstegte' - får de for meget, så ender de med at blive for sprøde og vil dermed knække. Så vend dem gerne af og til, indtil de er tilberedte, mens du stadigvæk kan mærke, at de er bløde.
  5. Et ekstra trick er, at når du har tilberedt dem, så vikl dem ind i et viskestykke og læg dem ovenpå hinanden - kondensen og varmen gør, at de (foruden at blive holdt varme) forbliver bløde og lækre.
Del

Seneste nyt

Annonce