Mandekogebogen

Birria Tacos - Quesabirria

Mexicanske tacos med langtidsbraiseret oksekød.

Birria er en gammeldags opskrift fra det mexicanske køkken, som oftest dækker over en stuvning eller suppe af gedekød med chili og krydderier - men i nyere tid har både moderne madentusiaster og naturligvis Instagram kickstartet kærligheden til noget, der bliver kaldt Birria Tacos eller quesabirria. 

Det er i al sin enkelthed tacos, hvor man tager det møre simrekød fra Birria-tilgangen og fylder dem i en taco med ost - og så pensler man lige tacoen med saucen, så den både suger smag og får et rødt skær.

Røde tacos? Det er din nye yndlings-comfortfood, hvis du endnu ikke har prøvet kræfter med det!

Det er det møreste og smagfulde kød, og du kan bruge mange forskellige udskæringer - alt fra tykkam, oksebov, cuvette, oksehaler og meget mere. 

Jeg har lavet min version af den geniale opskrift på Birria Tacos - både i en autentisk version og i en dansker-venlig version, eller nærmere den version, hvor du ikke lige kan skaffe de chilier, du skal bruge. 

Der skal nemlig bruges båder Ancho og Guajillo, hvis du skal have den helt autentiske smag og styrke - men det kan både være svært at skaffe og en my svært at spise, hvis du ikke er så hærdet i det spicy køkken.

Så du kan altså få en utrolig velsmagende Birria Taco alligevel, selvom du kun bruger eksempelvis rød chili. 

Du kan også fange opskriften på hjemmelavede bløde tacos, hvis du vil eksperimentere med det selv. Og her finder du opskriften på hjemmesyltede rødløg

Birria-saucen, som bruges i denne opskrift, er så smagfuld og intens, at den kan bruges til mange andre formål - og du får nemlig også mere sauce, end du reelt set kan bruge til dit taco-måltid.

Og du må for alt i verden ikke kassere den - den kan bruges til alle mulige lækre ting. Du kan blandt andet bruge den som substitut til hakkede tomater i dine Huevos Rancheros eller som smagsgiver til enchiladas

En potent slags mexicansk bouillon - flyende guld!

Fang opskriften på Birria Tacos herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Birria Tacos - Quesabirria

Smagfulde røde tacos!

20 portioner 3 timer, 20 minutter
Forberedelse: 20 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 3 timer
Ca. 0 kcal pr. portion

Ingredienser

Tilføjelse til den autentiske
 • 3 stk ancho-chili, tørret
 • 3 stk guajillo-chili, tørret

Kød og fyld
 • 1000 gram oksekød (eks. ossobuco, cuvette, culotte, tykkam, bov, etc.)
 • 2 håndfuld frisk koriander
 • 250 gram mexicansk ost eller revet mozzarella
 • 20 stk tacos, hjemmelavet eller gerne majs-tortillas
 • 500 ml oksebouillon
 • 3 spsk. syltede rødløg, find opskriften oppe i artiklen

Birria Sauce
 • 6 stk tomater
 • 1 stk rød chili
 • 4 fed hvidløg
 • 2 stk løg
 • 3 spsk. fransk æblecidereddike
 • 2 tsk spidskommen, stødt
 • 2 tsk koriander, stødt
 • ½ tsk kanel, stødt
 • 0,4 tsk nelliker, stødt
 • 1 tsk mexicansk timian (eller almindelig timian)
 • 4 stk laurbærblade
 • ½ tsk friskkværnet peber

Fremgangsmåde

 1. Hvis du kører helt autentisk skal du først opbløde dine tørre chilier i lunken vand i ca. 20 minutter - herefter skal de løftes op af vandet og hakkes (fjern kernerne, hvis det skal være mindre stærkt). Hav dem klar til senere brug.
 2. Skær tomater, løg, hvidløg og rød chili i mindre stykker - varm en sjat olie op i en gryde ved middelhøj varme. Smid alle krydderierne i olien og svits dem i et par minutter. Tilføj herefter grøntsagerne (og de mexicanske chilier, hvis du bruger dem), æblecidereddike og steg dem med i 4-5 minutter, indtil de falder lidt sammen.
 3. Hæld bouillon over samt 1 tsk salt - lad det simre i ca. 20-25 minutter, indtil det hele er mørt. Fisk dine laurbærblade op og blend det hele til en cremet, ensformig sauce. Salt tilbage på blusset ved svag varme og smag til med eventuelt flere krydderier, chili og salt.
 4. Varm en pande på til høj varme med en sjat olie, mens saucen bobler - skær dit kød i 3-4 klumper. Brun dem nogle minutter på hver side og smid dem ned i saucen, så de er næsten helt dækket. Sæt låg på og lad det simre ved meget svag varme (Så det bare småbobler) i 3-3,5 timer, indtil kødet kan trevles. De sidste 30-45 minutter kan du lige fjerne låget, skrue en smule op og lad det koge lidt ind.
 5. Nu kan du i princippet fryse det ned og bruge det senere. Kødet skal blot fryses ned i den mængde sauce, du tænker, du skal bruge til måltidet. Hvis det skal bruges med det samme fisker du kødet op på et skærebræt. Trevl kødet grundigt med to gafler.
 6. Hak din koriander og stil dine syltede rødløg klar. Varm en tør pande op til middelhøj varme. Pensl en tortilla af gangen med saucen - gerne med fedtet, som gerne skulle ligge på toppen. Det er spækket med smag og farve! Fyld en gavmild portion ost, kød, hakket koriander, syltede rødløg og til sidst ost igen på den ene halvdel af din tortilla og fold den indover - så den bliver formet som en taco. Pres den let sammen.
 7. Steg dine tacos 3-5 af gangen i en sjat olie på panden i 1-2 minutter på hver side, så osten lige smelter og dele varmes igennem. Inden servering hælder du lidt af Birria-saucen op i en dyppeskål pr. mand, så man lige kan dyppe sin taco i den smagfulde sauce.
Del

Seneste nyt

Annonce