Mandekogebogen

Enchiladas: fyldte madpandekager i ovn

Nem hverdagsmad inspireret af det mexicanske køkken!

Enchiladas er en gudespise fra det mexicanske køkken, hvor man fylder majstortillas med krydret oksekød, bønner og mole, som så efterfølgende bliver rullet sammen til små ruller, man dynger til i ost og smider i ovnen.

Herhjemme i Danmark har vi i mange år været glade for dem - lige siden TexMex-bølgen for alvor fik indhug i vores spisevaner.

Dette er lidt en afart derfra, men den kan heldigvis varieres på mange måder - alt fra at tilføje en pose krydderimix til at lave den selv.

TexMex-køkkenet er lidt en lovehate-ting for mig. Jeg var vild med det som barn, hvor jeg nu er lidt mere tilbøjelig til at blande krydderierne selv - men skal det være rigtig nemt, så findes der mange forskellige løsninger til en travl hverdag.

Enchiladas kan laves både med tortillas, majstortillas og hjemmebagte madpandekager - det er lidt en smagssag.

De autentiske er selvfølgelig tortillas lavet på majs, men en god hjemmelavet madpandekage på panden fungerer også rigtig godt rent konsistens- og smagsmæssigt.

Her er min opskrift på hjemmebagte tortillas, hvis du har lyst til at afprøve den tilgang. 

Fyldet i enchiladas kan også varieres i det uendelige - den klassiske er at fylde dem med oksekød, men du kan også lave med kylling eller vegetarisk.

Foruden kødet bruger man også tit bønner i forskellig stil - eksempelvis kidney-bønner - og måske majs, løg, hvidløg og en god krydret sauce.

Herunder har jeg lavet en nem og hurtig opskrift på enchiladas der er perfekt til en travl hverdag - krydderierne blander jeg selv, så smagen sidder lige i skabet.

Derudover er det utrolig nemt at lave både med tortillas og madpandekager alt efter, hvor god tid du har.

De skal blot samles omkring fyldet, drysses med ost og ekstra sovs, og så bages i ovnen.

Fang opskriften herunder og få et par tips og tricks til at lave hjemmelavet enchiladas:

ANNONCE
Tricks til de perfekte enchiladas

Brug passada

Normalt bruger man flåede tomater eller hakkede tomater - men hvis du vælger passata - som er en blendning af solmodner tomater - så får du også mere væde end hvis du brugte hakkede tomater.

Saucen skal have den rigtige konsistens

Sørg for at koge godt ind i saucen. Men ofte er den allerede ret cremet, når du kun bruger passata - den må ikke koge tør, men skal stadigvæk være til at håndtere, så du kan fylde pandekagerne og folde dem uden at det løber ud.

Madpandekager vs. tortillas

Det kommer lidt an på, hvad du foretrækker - det er selvfølgelig nemmere at bruge færdiglavede tortillas, men det er også ret lækkert med en blød madpandekage. Det er op til dig!

Kan man bruge TexMex-krydderi?

Det kan du sagtens. Jeg foretrækker selv at blande krydderierne, men skal det være nemt og hurtigt, kan du sagtens bruge et brev krydderi.

ANNONCE
Udskriv opskriften

Enchiladas: fyldte madpandekager i ovn

Lækker hverdagsklassiker!

2 portioner 40 minutter
Forberedelse: 20 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 850 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 6 stk tortillas eller madpandekager (se opskrifterne oppe i artiklen)
 • 500 gram hakket oksekød
 • 1 dl majs, friske eller på dåse
 • 1 stk kidneybønner (alm. eller chili), dåse
 • 400 gram passada eller hakkede tomater
 • 1 stk løg
 • 3 fed hvidløg
 • 100 gram revet ost (mozzarella, emmenthaler, gouda etc.)
 • 2 tsk oregano
 • 2 tsk spidskommen, stødt
 • 2 tsk koriander, stødt
 • 2 tsk røget paprika
 • 1 tsk kanel, stødt
 • 1 tsk salt + peber

Fremgangsmåde

 1. Lav enten madpandekager eller tortillas klar efter opskrifterne i artiklen, hvis du laver dem hjemmelavet, og ellers er du klar til næste trin.
 2. Hak hvidløg og løg fint og svits i en gryde med olivenolie - tilsæt kødet og brun det af. Tilsæt herefter alle krydderierne efterfulgt af passada/hakkede tomater.
 3. Lad det simre i 15-20 minutter, og forvarm ovnen til 200 grader. Smag løbende til og tilføj majs og bønner de sidste 5 minutter.
 4. Find et ildfast fad, hvor der kan være plads til ca. 6 fyldte madpandekager - læg en madpandekage eller tortilla på en skærebræt og fordel et par store skefulde fyld lidt over midten af pandekagen. Fold siderne ind (med mindre du ikke ønsker, at de bliver lukkede) og rul den fra bunden og opad, indtil du har pakket fyldet ind i en rulle. Gentag med de resterende pandekager/tortillas, så du ca. har brugt 2/3 af fyldet.
 5. Læg de fyldte pandekager i fadet, fordel det resterende fyld på toppen langs midten af fadet og top af med revet ost. Bag det i ovnen i ca. 10-12 minutter, indtil osten har smeltet. Klar til servering!
Del

Seneste nyt

ANNONCE