Mandekogebogen

Madpandekager: Nem klassisk opskrift på madpandekager med fyld

Lækre, bløde og alsidige madpandekager.

Madpandekager er en meget alsidig, nem og hurtig opskrift på aftensmad i en travl hverdag - og så er den et hit i børnefamilien!

Pandekager har altid været et hit hos børn - og når man så endda kan få det til aftensmad? Så er lykken gjort!

Det er egentlig bare en 'salt' pandekage, som du så kan fylde med alskens lækkerier - alt efter om du har noget, du gerne vil have tømt fra køleskabet eller laver decideret til pandekagerne.

Med denne opskrift for du en elastisk, blød og lækker pandekage, som kan holde til 'vægten' af fyldet og smager godt med et snært af fuldkorn. 

Den kan også laves alene på hvedemel - men ved tilføjelsen af enten fuldkornsmel eller grahamsmel får den lidt mere dybde. 

Madpandekager er nemme og lækre - og så kan du selv freestyle på dit fyld. De kan i princippet spises døgnet rundt - både til frokost og aftensmad. Eller som en morgenmadscrepe a la en kinesisk Jianbing

Det er nemme wraps, som også kan forvandles til en større måltid ligesom Enchiladas, hvor man fylder alle sine mad pandekager og lægger dem i et fad og steger dem i ovnen med ost på toppen. 

Perfekt nem og sund aftensmad, som kan akkompagneres af en lille salat ved siden af. 

En klassiker er uden tvivl at lave den Tex Mex-orienteret - og her snakker vi ikke nødvendigvis en pose med krydderier fra brugsen. Men mere en kombination af koriander, spidskommen, chili og peberfrugt.

Men du kan også bruge marineret kylling, sprødstegt tofu eller måske lidt rester af flæskestegen med en god asiatisk salat til?

Og så er den heller ikke ked af, hvis du lige bruger lidt dip eller dressing til den - eksempelvis en god guacamole eller måske romesco-sauce

Opskriften er meget alsidig - og så kan den ikke rigtig gå galt. Skulle dejen være blevet for tynd eller for tyk? Så kan du løbende justere pandekage for pandekage!

Og så kan de fryses - læg dem i en frysepose med mellemlægspapir i mellem og lad den tø op i køleskabet natten over!

Fang min opskrift på en klassisk omgang madpandekager herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Madpandekager: Nem opskrift

Nemme og hurtige!

8 portioner 12 minutter
Forberedelse: 2 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 200 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 100 gram hvedemel
  • 50 gram fuldkornshvedemel (groft rugmel, fuldkornshvedemel, grahamsmel, etc.)
  • 3 stk æg
  • 3 dl mælk
  • 0,2 tsk fint salt

Fremgangsmåde

  1. Bland alle ingredienserne sammen i en skål og vurder konsistensen - den skal være tyndtflydende, men ikke vandet, så selve væsken virker til at skille fra fuldkornsmelet. Den skal være sådan, at man kan hælde den nemt fra skålen og ned på panden. Lad den gerne stå i 20 minutter inden brug.
  2. Pensl en pande let med enten smør eller olivenolie og varm den op til middelhøj - hæld en øseskefuld dej på panden, mens du drejer den rundt i luften og fordeler massen, inden den sætter sig. Skulle der opstå huller, så kan du nemt lige klatte med en teske og lukke det. Steg dem 30-45 sekunder på hver side og læg dem efterfølgende på en tallerken med sølvpapir over for at holde dem lune. Gentag processen, indtil du ikke har mere dej - spæd kun til med smør/olie ved hver 3-4. pandekage.
Del

Seneste nyt

Annonce