Mandekogebogen

Guacamole

Klassisk tilbehør!

Hvad enten du elsker mexicansk mad eller er vild med avocado - så går du aldrig galt i byen med en guacamole.

Det er den klassiske mexicanske opskrift, hvor man moser avocado og smager dem til med citronsaft, hvidløg og eventuelt krydderier.

Det er en gudespise, og en utrolig nem opskrift at kreere - det tager ingen tid og så har du en 'ret', der kan bruges til vanvittigt mange ting.

Den klassisk form for dip giver et spicy, cremet og lækkert tilbehør, som du enten kan bruge til din burrito, til dine nachos eller som tilbehør til tunge, krydrede retter.

Selvom avocadoer har været dyrket i Mexico helt så langt som 10.000 år tilbage, så var det først i 1697, at man har et nedskrevet eksempel på konceptet med en 'guacamole' i bogen, A New Voyage Round the World.

Modne, smagfulde avocados får lige lidt ekstra kant og smag, når man forvandler dem til guacamole og smører dem på fladbrød eller bruger den som base til chips og andre lækre retter.

Herunder får du den klassiske opskrift på hjemmelavet guacamole.

ANNONCE
Udskriv opskriften

Guacamole

Cremet og lækkert!

4 portioner 10 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 0 minutter
Ca. 50 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 2 stk avocado
  • 2 fed hvidløg
  • ½ stk lime, økologisk
  • ½ tsk salt
  • 3 spsk. creme fraiche 38%

Fremgangsmåde

  1. Mos avocado-kødet med en gaffel og tilsæt limesaft, salt og cremefraiche.
  2. Justér konsistensen efter, hvad du ønsker - mos den mere, hvis du vil have en lidt mere lind avocadocreme.
  3. Riv til sidst hvidløg i massen og lad det trække i 1 time.
Del

Seneste nyt

ANNONCE