Mandekogebogen

Romesco sauce - Grillet peberfrugt-sauce/dip

En krydret sauce med mange formål!

Romesco-sauce - rød, velsmagende, krydret og perfekt til mange formål!

Peberfrugt er en genial grøntsag til at lave sauce eller dip på - specielt hvis man griller dem hårdt, så skindet bliver helt sort, men kødet forbliver mørt, lækkert, røget og smagfuldt.

Grillet peberfrugt åbner op for nye smage og giver det en dybde, som danner base for en meget alsidig sauce.

Det kaldes også for en Romesco - en Romesco-sauce fra Catalonien, som virkelig bringer sydens sol ned på din tallerken.

Visse autentiske opskrifter indeholder også tomater, men jeg har valgt kun at bruge peberfrugt - vi kan kalde det for en peberfrugt-Romesco!

Mens peberfrugter ofte bliver brugt i salater, som snacks eller måske i en gryderet a la Huevos Rancheros eller måske helt 80'er-agtig med fyldte peberfrugter - så kan denne opskrift bringe en ny og anderledes smag i spil.

Og så er det en utrolig nem opskrift på grillet peberfrugt-sauce og dip - Romesco-sauce har det hele. 

Selve processen handler egentlig bare om at få grillet sine peberfrugter - hvad enten du giver dem en over nakken på en pande, i ovnen eller på grillen - det kommer sig ikke så nøje.

Nøglen er at få dem brændt hårdt, da det giver mere smag - så piller man blot det sorte skind af og mødes af lækkert, mørt og smagfuldt peberfrugt.

Efterfølgende skal de grillede peberfrugter blendes med nødder, olie, hvidløg og lidt citronsaft - så man kan vel egentlig godt kalde det for en peberfrugt-pesto a la Romesco!

Og så er det lidt en slags undgå madspild-opskrift, hvis du har nogle peberfrugter, der er begyndt at være lidt rynkede at se på - så får de nyt liv i denne omgang!

Grillet peberfrugt-sauce kan bruges til rigtig mange ting.

Den grillede peberfrugt kan bruges som dip til en tapas-anretning, hvor man smører det på brødet.

Derudover kan det også bruges som spread i en sandwich, som topping på en salat, som smørelse til en pizza eller som en lækker sauce, der kan svøbe sig om en omgang nykogt spaghetti eller pasta.

Den har mange muligheder og smagen sidder lige i skabet.

Fang opskriften på grillet peberfrugt-sauce aka. Romesco herunder.

ANNONCE
Udskriv opskriften

Romesco sauce: Grillet peberfrugt sauce/dip

Krydret og alsidig!

4 portioner 22 minutter
Forberedelse: 2 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 350 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 500 gram peberfrugt, røde
  • ½ stk citron, økologisk
  • 1 tsk salt
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk. olivenolie
  • 60 gram mandler
  • ½ tsk friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. NOTE: 500 g frisk peberfrugt bliver ca. til 200 g grillet peberfrugt, når tilberedningen er færdig. Tænd ovnen på 230 grader varmluft. Skyl dine peberfrugter, men lad dem forblive hele. Læg dem på en bageplade og smid dem i ovnen, når den er varm.
  2. Bag/grill dem i ovnen i ca. 10-12 minutter, indtil de er sorte på den ene side, hvorefter du vender dem og giver den anden side 10-12 minutter. Tag dem herefter ud af ovnen og lad dem køle helt af.
  3. Når de er afkølede, fjernes stilken og kernerne - peberfrugterne er så møre, at du kan 'smutte' skindet af. Gem alt kødet og læg det i en skål.
  4. Smid et par hvidløg i sammen med mandler - hæld olivenolie i og pres saften af en halv citron ned i. Tilsæt salt og peber.
  5. Blend det grundigt sammen med en stavblender, blender eller foodprocessor til en lind masse - brug flere/færre mandler og olivenolie, alt efter, hvordan du ønsker konsistensen skal være. Smag til med salt og peber.
  6. Nu kan saucen bruges til mange formål - som dip, sauce til pizza og brød, tapas eller sammen med nykogt spaghetti. Peberfrugt-saucen kan fryses ned og holder sig desuden i køleskabet minimum 1 uge.
Del

Seneste nyt

Annonce