Mandekogebogen

Ratatouille

Provencalsk vegetarret med stor smag.

Ratatouille er ikke blot en fantastisk animationsfilm, men også en lækker ret, som har ligedele velsmag og fryd for øjet. Med de mange farver kan man eksperimentere meget med retten!

Herunder får du en klassisk opskrift på den fransk-provencalske sammenkogte ret - både på video og på tekst!

ANNONCE

Ratatouille

Provencalsk klassiker!

4 portioner 0 minutter
Forberedelse: 20 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 40 minutter
Ca. 200 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 2 stk hakkede tomater, dåse
  • 1 stk rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk salt
  • 1 stk aubergine
  • 4 stk tomater
  • 1 stk courgette
  • 2 stk peberfrugt
  • 2 tsk timian, frisk
  • 1 dl parmesanost, revet

Fremgangsmåde

  1. Blend hakkede tomater, løg, hvidløg og basilikum sammen og bring i kog.
  2. Tilsæt honning, salt og peber og lad det simre 5-10 minutter ved svag varme. Skær i mens grøntsagerne i tynde skiver.
  3. Smør tomatsaucen ud i en pande, stegeso eller lignende, så det dækker bunden.
  4. Placer skiverne skiftevis langs siderne af panden og arbejd indad. Når hele fadet er fyldt, drysses med frisk timian og ost og bages det ved 200 grader i ca. 25-30 minutter.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt