Ratatouille
Provencalsk vegetarret med stor smag.
Ratatouille er ikke blot en fantastisk animationsfilm, men også en lækker ret, som har ligedele velsmag og fryd for øjet. Med de mange farver kan man eksperimentere meget med retten!
Herunder får du en klassisk opskrift på den fransk-provencalske sammenkogte ret - både på video og på tekst!
Ratatouille
Provencalsk klassiker!
4 portioner
1 time
Forberedelse: 20 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 40 minutter
Ca. 200 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 40 minutter
Ingredienser
- 2 stk hakkede tomater, dåse
- 1 stk rødløg
- 2 fed hvidløg
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 1 tsk honning
- 1 tsk salt
- 1 stk aubergine
- 4 stk tomater
- 1 stk courgette
- 2 stk peberfrugt
- 2 tsk timian, frisk
- 1 dl parmesanost, revet
Fremgangsmåde
- Blend hakkede tomater, løg, hvidløg og basilikum sammen og bring i kog.
- Tilsæt honning, salt og peber og lad det simre 5-10 minutter ved svag varme. Skær i mens grøntsagerne i tynde skiver.
- Smør tomatsaucen ud i en pande, stegeso eller lignende, så det dækker bunden.
- Placer skiverne skiftevis langs siderne af panden og arbejd indad. Når hele fadet er fyldt, drysses med frisk timian og ost og bages det ved 200 grader i ca. 25-30 minutter.