Mandekogebogen

Huevos Rancheros

Mexicansk morgenmad til aftensmad!

I Mexico spiser man ofte Huevos Rancheros til morgenmad, men den velsmagende ret egner sig til alle dagens måltider - den er spækket med frisk grønt og saftige æg. Og så er den utrolig nem at lave og passer stort set sig selv.

Herunder får du en nem opskrift, hvor krydderiet sidder lige i skabet - både som tekst og videopskrift!

ANNONCE

Huevos Rancheros

Mexicansk klassiker!

2 portioner 35 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 25 minutter
Ca. 1350 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 3 stk peberfrugt
  • 2 dl røde bønner, dåse
  • 4 stk tomater
  • 1 stk rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk rød chili
  • 1 tsk spidskommen, stødt
  • 1 tsk koriander, stødt
  • ½ tsk cayennepeber
  • 2 spsk. fransk æblecidereddike
  • 200 ml bouillon
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 4 stk æg

Fremgangsmåde

  1. Snit løg og hvidløg fint. Varm olivenolie op på en varm pande og sauter løg, chili og hvidløg.
  2. Tilføj herefter peberfrugter, tomat og bønner. Lad det svitse lidt i nogle minutter og tilsæt så bouillon, eddike og krydderier.
  3. Smag til med salt og peber. Lad det hele simre og koge smagen ind i godt og vel 10-12 minutter, hvorefter panden sættes på svag varme.
  4. Lav herefter små fordybninger i grøntsagerne og klæk æggene ud – lad dem dampe/pochere, indtil den ønskede konsistens er nået.
  5. Godt tip: hvis man undgå, at toppen af ægget næsten er flydende og bunden er mere eller mindre hårdkogt, så kan man med det samme lægge et stykke sølvpapir på panden og holde på varmen. Æggene tilberedes på godt og vel 6-8 minutter.
Del

Seneste nyt