Mandekogebogen

Huevos Rancheros

Mexicansk morgenmad til aftensmad!

Hvis du leder efter en opskrift på en nem velsmagende og hurtig ret til aftensmad, som er børnevenlig og spækket med grøntsager? Så går du aldrig galt i byen med en hjemmelavet omgang Huevos Rancheros. 

Egentlig betyder det 'Rancherens æg' og refererer til kvægfarmerne i Mexico eller cowboys på prærien, som lige skal have deres morgenmad med æg, inden de går i gang med dagens gøremål.

Det er nemlig en ret og en opskrift, som er egnet til at lave overalt, så længe du har en varmekilde - den er utrolig velegnet til at lave over bål og ude i det fri såvel som i en gryde i køkkenet.

Masser af grøntsager som svitses af og toppes med hakket tomat og krydderier såsom spidskommen og koriander - og så klækker man friske æg ned i blandingen, som bliver dampet og tilberedt via varmen fra grøntsagerne under. 

I Mexico spiser man ofte Huevos Rancheros til morgenmad, men den velsmagende ret egner sig til alle dagens måltider - den er spækket med frisk grønt og saftige æg. Og så er den utrolig nem at lave og passer stort set sig selv.

Et godt fif til, hvordan du sørger for, at dine æg til dine Huevos Rancheros forbliver smilende og lækre?

Smid enten et låg eller et stykke stanniol over dem, når du har smidt dem på panden - det gør, at overfladen bliver dampet og tilberedt samtidig og du derfor ikke ender med at overtilberede dine æg fra bunden af, inden hviden har sat sig. 

Skal det være rigtig lækkert, så tilføjer man lidt hjemmelavet grøn salsa, avocado, guacamole eller måske lidt cremefraiche for at gøre det mere moderne mexicansk. 

Herunder får du en nem opskrift, hvor krydderiet sidder lige i skabet - både som tekst og videopskrift!

ANNONCE
Udskriv opskriften

Huevos Rancheros

Mexicansk klassiker!

2 portioner 35 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 25 minutter
Ca. 1350 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 3 stk peberfrugt
  • 2 dl røde bønner, dåse
  • 4 stk tomater
  • 1 stk rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk rød chili
  • 1 tsk spidskommen, stødt
  • 1 tsk koriander, stødt
  • ½ tsk cayennepeber
  • 2 spsk. fransk æblecidereddike
  • 200 ml bouillon
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 4 stk æg

Fremgangsmåde

  1. Snit løg og hvidløg fint. Varm olivenolie op på en varm pande og sauter løg, chili og hvidløg.
  2. Tilføj herefter peberfrugter, tomat og bønner. Lad det svitse lidt i nogle minutter og tilsæt så bouillon, eddike og krydderier.
  3. Smag til med salt og peber. Lad det hele simre og koge smagen ind i godt og vel 10-12 minutter, hvorefter panden sættes på svag varme.
  4. Lav herefter små fordybninger i grøntsagerne og klæk æggene ud – lad dem dampe/pochere, indtil den ønskede konsistens er nået.
  5. Godt tip: hvis man undgå, at toppen af ægget næsten er flydende og bunden er mere eller mindre hårdkogt, så kan man med det samme lægge et stykke sølvpapir på panden og holde på varmen. Æggene tilberedes på godt og vel 6-8 minutter.
Del

Seneste nyt

Annonce