Mandekogebogen

Sticky Pork Tacos

Den perfekte fusionssnack!

Det asiatiske og mexicanske køkken mødes i denne lækre fusionsopskrift, hvor jeg har kombineret sticky pork med den klassiske taco og lavet en skøn ananassalsa til.

En frisk, smagfuld og sommerlig ret, som er ret så vandedannende - den søde, karamelliserede gris med asiatiske krydderier står rigtig godt sammen med en sødsyrlig salsa.

Og svøbt i en tortilla? Ikke et øje tørt.

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Sticky Pork Tacos

Fusionsmagi!

2 portioner 40 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Ca. 150 kcal pr. portion

Ingredienser

Sticky Pork
  • 8 stk tacos, hjemmelavet eller gerne majs-tortillas
  • 300 gram svinebryst eller stegeflæsk i skiver
  • 5 gram frisk ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 3 stk stjerneanis
  • 2 spsk. brun farin
  • 1½ spsk. riseddike (e. almindelig eddike)

Ananas-salsa
  • 0,2 stk ananas
  • 2 stk forårsløg
  • 1 stk tomater
  • ½ stk chili (habenero, rød chili, ancho etc.) (kan undlades)
  • 1 håndfuld frisk koriander

Fremgangsmåde

  1. Start med at skære eventuel svær væk fra svinekødet - skær det i mundrette tern. Fyld ca. 1 liter vand i en gryde og smid et par skiver frisk ingefær, stjerneanis og 1 tsk. salt i gryden, når det koger.
  2. Smid svinekødet op i gryden og giv det 5-6 minutter - løft herefter svinekødet op og lad vandet koge ind, mens du forbereder det næste.
  3. Varm en pande op med en sjat olie og svits de blancherede stykker gris i 4-5 minutter, indtil de begynder at tage farve og blive sprøde.
  4. Hæld vandet fra gryden, så du kan har ca 1,5 dl væske tilbage - smid grisen i vandet og tilføj 2 spsk. brun farin samt eddike. Læg låg på og lad det simre ved middelhøj varme i 20 minutter - fjern herefter låget og lad det karamellisere i 20 minutter, indtil du har en tyk, snasket sauce omkring kødet.
  5. Hak ananas i tern og bland sammen med fintsnittet tomat, chili og forårsløg - smag eventuelt til med lidt limesaft og salt. Lun dine tortillas og fyld dem med sticky pork og ananassalsa!
Del

Seneste nyt

ANNONCE