Sticky Pork Tacos
Den perfekte fusionssnack!
Det asiatiske og mexicanske køkken mødes i denne lækre fusionsopskrift, hvor jeg har kombineret sticky pork med den klassiske taco og lavet en skøn ananassalsa til.
En frisk, smagfuld og sommerlig ret, som er ret så vandedannende - den søde, karamelliserede gris med asiatiske krydderier står rigtig godt sammen med en sødsyrlig salsa.
Og svøbt i en tortilla? Ikke et øje tørt.
Fang opskriften herunder:
Sticky Pork Tacos
Fusionsmagi!
2 portioner
40 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Ca. 150 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Ingredienser
- 8 stk tacos, hjemmelavet eller gerne majs-tortillas
- 300 gram svinebryst eller stegeflæsk i skiver
- 5 gram frisk ingefær
- 2 fed hvidløg
- 3 stk stjerneanis
- 2 spsk. brun farin
- 1½ spsk. riseddike (e. almindelig eddike)
Ananas-salsa
- 0,2 stk ananas
- 2 stk forårsløg
- 1 stk tomater
- ½ stk chili (habenero, rød chili, ancho etc.) (kan undlades)
- 1 håndfuld frisk koriander
Fremgangsmåde
- Start med at skære eventuel svær væk fra svinekødet - skær det i mundrette tern. Fyld ca. 1 liter vand i en gryde og smid et par skiver frisk ingefær, stjerneanis og 1 tsk. salt i gryden, når det koger.
- Smid svinekødet op i gryden og giv det 5-6 minutter - løft herefter svinekødet op og lad vandet koge ind, mens du forbereder det næste.
- Varm en pande op med en sjat olie og svits de blancherede stykker gris i 4-5 minutter, indtil de begynder at tage farve og blive sprøde.
- Hæld vandet fra gryden, så du kan har ca 1,5 dl væske tilbage - smid grisen i vandet og tilføj 2 spsk. brun farin samt eddike. Læg låg på og lad det simre ved middelhøj varme i 20 minutter - fjern herefter låget og lad det karamellisere i 20 minutter, indtil du har en tyk, snasket sauce omkring kødet.
- Hak ananas i tern og bland sammen med fintsnittet tomat, chili og forårsløg - smag eventuelt til med lidt limesaft og salt. Lun dine tortillas og fyld dem med sticky pork og ananassalsa!