Mandekogebogen

Cekodok Pisang - malaysiske banan-fritter

Sprøde og cremede banan-kugler.

Cekodok Pisang er en lækker opskrift på en snack fra Malaysien, hvor man bruger sine overmodne bananer til friterede banankugler.

Det er en solid undgå madspild opskrift, hvis man ikke lige orker at bruge sine overmodne og brune bananer på endnu en banankage.

Cekodok Pisang, eller banan-fritter, som jeg vælger at døbe dem, er en velkendt street food-snack fra 

De kan laves på under 10 minutter og giver dig små, lækre snacks, som er sprøde og karamelliserede på ydersiden, men svampede og cremede i midten.

Ofte kan du bare nøjes med at bruge bananernes naturlige sødme - men hvis du vil have lidt ekstra smag på, så kan du tilføje enten vaniljesukker eller almindelig sukker.

Opskriften bruger to slags mel - rismel og hvedemel - men skal den være glutenfri, så kan du også vælge at udskifte hvedemelet med majsstivelse. 

Cekodok Pisang spises enten som en hurtig hapser på farten, til dessert, til kaffen og endda til morgenmad.

Banansmagen træder virkelig i karakter på denne opskrift og giver dig lækker, velsmagende snack på ingen tid.

Fang min udgave af Cekodok Pisang herunder:

ANNONCE
Cekodok Pisang - malaysiske banan-fritter
Udskriv opskriften

Cekodok Pisang - malaysiske banan-fritter

Sprødt og cremet!

10 portioner 10 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 5 minutter
Ca. 100 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 200 gram bananer (meget modne)
  • 50 gram rismel
  • 30 gram hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker/sukker, kan undlades
  • 300 ml fritureolie/solsikkeolie

Fremgangsmåde

  1. Mos bananerne grundigt i en skål og tilsæt rismel, hvedemel og bagepulver (samt sukker, hvis du bruger det).
  2. Varm olien op i en lille gryde til ca. 170 grader - dyp en ske ned i olien og form en skefuld af bananmosen nede i skålen, som du dumper forsigtigt ned i olien. Olien på skeen gør, at du nemmere kan forme den ret flydende masse, uden at det klistrer fast.
  3. Vent en 5-6 sekunder, inden du bruger en hulske til at løfte den fra bunden i gryden - det gør, at den lige når at danne en skal, men samtidig ikke når at brænde på i bunden. Steg dem i 1-1,5 minutter, indtil de er gyldne i overfladen. Afdryp dem på et stykke køkkenrulle og server straks.
Del

Seneste nyt