Mandekogebogen

Hoagie-sandwichbrød

Blødt, hvidt og lækkert!

Der findes mange forskellige måder at lave brød og sandwich-brød på - og det kommer helt an på både retten og personen som skal spise det.

Nogle er vilde med luftige, sprøde ciabattabrød, mens andre foretrækker lyse, hvide brød og en helt tredje måske nyder godt af kerneholdige fuldkornsbrød.

Men hvis du skal lave en sandwich, hvor alle elementer hele vejen i gennem skal være fløjlsbløde og lækre - så går du aldrig galt i byen med Hoagies.

Hoagies er et navn, som er et 'kælenavn' til konceptet med en submarine-sandwich, hvor man flækker et aflangt brød på midten og fylder den.

Selve navnet opstod under 1. verdenskrig, hvor italienske arbejdere på et skibsværft for nødskibe begyndte at introducere sandwich med italiensk brød.

Stedet hed Hog Island og heraf kom navnet Hoagies.

Velkendt for brødet og den italienske tilgang til det, er at det skal være meget blødt og lyst.

Så man på den måde kan nyde fyld uden at skulle bruge evigheder på at tygge sig igennem en hård skorpe.

Den er voldsomt velegnet til Philly Cheese Steak-sandwich, pastrami-sandwich og Banh-Mi. 

Jeg har eksperimenteret lidt med min version af Hoagies, hvor jeg har lånt lidt fra den japanske Shokupan-teknik.

Eller rettere sagt Tangzhong-metoden, hvor man laver en melklister-blanding inden, så skal udrøres i dejen og dermed giver en vanvittig luftig og elastisk struktur. 

Den er nem, enkelt og tager ingen tid at lave - til gengæld får du hvidt brød, du næsten kan tygge med øjenvipperne!

ANNONCE
Udskriv opskriften

Hoagies-sandwichbrød

Vanvittigt bløde!

6 portioner 1 time, 22 minutter
Forberedelse: 12 minutter
Ventetid: 50 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 550 kcal pr. portion

Ingredienser

Brødbase
 • 300 gram hvedemel
 • 150 ml mælk
 • 2 tsk sukker
 • 20 gram gær
 • 1 stk æg
 • 50 gram smør

Tangzhong
 • 150 ml mælk
 • 40 gram hvedemel

Brødbase
 • 1 tsk fint salt

Fremgangsmåde

 1. Start med at lave din klister-blanding kaldet 'Tangzhong' - hæld 150 ml mælk i en gryde og pisk 40 g hvedemel ud i den under opkogning. Lad den koge op, indtil den tykner som en tapetklister. Lad den herefter afkøle til stuetemperatur.
 2. Hæld 150 ml mælk i en røreskål og opløs gær og sukker. Tilsæt nu din Tangzhong efterfulgt af hvedemel, æg og salt. Rør det rundt et par minutter, hvorefter du tilsætter smørret i mindre tern. Ælt det 8-12 minutter, indtil den begynder at slippe kanterne af skålen.
 3. Skrab herefter dejen ud på et meldrysset bord og saml den til en aflang rundet rektangel - lad den hæve under viskestykke i 30 minutter.
 4. Efter hævning 'hakker' du ca. 6 aflange stykker ud af dejen (derfor du folder den til en rektangel, så du rører så lidt ved dejen som muligt) - løft dem over på en bageplade med bagepapir og brug et par dejskrabere til at skubbe dejen indover sig selv i hver side. Så du lige får 'spændt' dem op til aflange brød. Læg et viskestykke over og lad dem efterhæve i 30 minutter.
 5. Forvarm ovnen på 180 grader almindelig ovn - snit eventuelt lidt i overfladen for mønster og bag dem i ovnen i ca. 18-20 minutter, til de er let gyldne på toppen. Lad dem afkøle helt, inden du bruger dem.
Del

Seneste nyt

Annonce