Mandekogebogen

Ciabatta-sandwichbrød

Store lufthuller!

Ciabattabrød er en lækker, italiensk klassiker, hvor man med få ingredienser og forskellige ælteteknikker og hævetider får luftige brød med store krummer. 

Der findes mange forskellige måder at lave dem på - du kan lave klassisk ciabattabrød, hvor du hæver natten over. 

Og så kan du bruge min lynteknik, hvor man med en kombination af kold- og varmhævning kan få et super fint og luftigt resultat på under 4 timer!

Jeg brugte teknikken til at lave nogle lækre sandwichbrød af ciabatta, som får luftige huller og en sprød skorpe, når de kommer du af ovnen.

Når de køler af, bliver skorpen sej og chewy, så den passer perfekt til en god sandwich - eksempelvis en kyllingesandwich eller måske en frikadellesandwich.

Fang teknikken til at lave hurtige ciabattabrød med store lufthuller herunder: 

ANNONCE
Udskriv opskriften

Ciabatta-sandwichbrød

4 portioner 3 timer, 37 minutter
Forberedelse: 19 minutter
Ventetid: 3 timer
Tilberedning: 18 minutter
Ca. 800 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 480 gram hvedemel (gerne tipo00)
  • 350 ml vand
  • 20 gram gær
  • 1 tsk fint salt

Fremgangsmåde

  1. Opløs gær i vandet og tilsæt hvedemelet efterfulgt af salt. Ælt det på middelhastighed i ca. 8-10 minutter, indtil dejen slipper kanterne i skålen og kan klare gluten-testen, hvor du strækker dejen ud til næsten gennemsigtig, inden den brister. Alt efter meltype, så skal du måske spæde til med mere mel - den skal begynde at slippe kanterne allerede efter 5-6 minutter.
  2. Når dejen er blank, elastisk og glat, hældes den i en stor skål smurt grundigt med olivenolie - stil den en time i køleskabet med et fugtigt viskestykke over sig. Efter en time på køl, skal den herefter stå 2 timer ved stuetemperatur og hæve.
  3. Efter hævetiden varmes ovnen til 250 grader varmluft - skrab forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord. Brug en skraber til at få dejen fri af skålen, så den så lidt som muligt får 'brudt' sine glutenstrenge.
  4. Hak 3-4 stykker dej forsigtigt ud med to dejspatler og skub siderne en smule indunder hver klump, så du får en let spændt dej formet som et lille brød (de vokser i ca. dobbelt størrelse). Det gælder om at røre så lidt som muligt, så de naturlige luftlommer forbliver der - løft dem forsigtigt over på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ca. 18-20 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.
  5. Spises de inden for en time, forbliver skorpen sprød - derefter bliver skorpen sej.
Del

Seneste nyt

Annonce