French Onion Sandwich
Syndig klassiker med smeltet ost og bløde løg!
Man går aldrig galt i byen med en sandwich med ost, som man griller eller smørsteger.
En Grilled Cheese Sandwich er en vaskeægte klassiker, hvor det eneste det kræver af ingredienser blot er en god ost og to skiver godt brød.
Så kan man opgradere videre på den og eksempelvis forvandle den til en Tuna Melt Sandwich.
Eller måske bare en French Onion Grilled Cheese Sandwich!
Det er vanvittig syndig sag, som virkelig sparker i gennem på smagen.
Det er lidt en opfindelse, der er afledt af den klassiske French Onion-suppe, hvor man laver en suppe på karamelliserede løg og spiser ostebrød til.
Her skipper man den 'flydende' del af opskriften og går direkte til en smørstegt sandwich med smeltende ost og bløde løg.
De bløde løg bliver akkompagneret af en lille sjat balsamico-eddike og sukker, så de bliver lækre og karamelliserede.
Osten du vælger til formalet er egentlig et slaraffenland af muligheder - den skal bare gerne have en god smelteevne. Se eventuelt min guide til ostesovs og de gode smelteoste.
Jeg bruger enten gruyere, vesterhavsost eller en god moden cheddar.
Fang opskriften på en grillet sandwich med ost og karamelliserede løg herunder:
French Onion Grilled Cheese Sandwich
Syndig sandwich!
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Ingredienser
- 1½ stk rødløg
- 1½ tsk balsamico-eddike
- 1 tsk sukker
- ½ tsk salt + peber
- 40 gram smør
Ost
- 150 gram god smelteost: cheddar, gouda, vesterhavsost, parmesan etc.
Brød og smørstegning
- 4 stk franskbrød, surdejsbrød el. landbrød, skiver
- 50 gram smør
Fremgangsmåde
- Start med at hakke dine løg i tynde skiver. Smid dem på en pande med smørret og tilsæt balsamico, sukker, salt og peber og varm op til middelvarme - det bedste ville være, hvis man lod det simre i 45-60 minutter, men du kan smide sølvpapir på toppen og forkorte stegetiden lidt. Steg det i ca. 30 minutter, hvor du rører hyppigt, så det ikke brænder fast. Spæd eventuelt til med mere smør.
- Når løgene er bløde og karamelliserede, tages de af panden - panden tørres af med køkkenrulle og tilsættes nyt smør. Lad det bruse op.
- Skær osten i små skiver eller riv den. Læg det på to af brødskiverne og læg dem med brødsiden nedad på panden - tilsæt de bløde løg og top af med endnu et lag ost og læg de resterende brødskiver på.
- Steg dem gyldne på den ene side ved middelhøj varme i nogle minutter, hvorefter du forsigtigt vender dem om og giver den anden brødskive samme tur - i mellemtiden smelter osten og binder sandwichen sammen.
- Nydes rygende varme!