Mandekogebogen

Grilled Cheese Sandwich

En simpel, men fantastisk sandwich-klassiker.

Grilled Cheese Sandwich er en ægte klassiker på sandwich og snakfronten, som minder lidt om en opgraderet toast.

Den består kun af 3 ingredienser - så man kan enten kører det helt lavbudget eller virkelig kræse for hver enkelt detalje.

Jeg hører til sidstnævnte lejr og synes, at når der er så få elementer? Så skal den også spille til perfektion!

Derfor har jeg lavet en simpel opskrift på en ostesandwich, som består af skiver af hjemmebagt landbrød med en fuldfed, velsmagende Fuldmåneost fra Thise Mejeri.

Du kan selv vælge, hvilken slags ost du vil have i - men det er bedst med de slags, som har en god smelteevne. Eksempelvis Gruyere, mozzarella, Vesterhavsost, cheddar og mange andre.

Der står heller ikke noget i vejen for at kombinere forskellige oste for at få en ostesymfoni!

Det vigtigste er dog den tredje ingrediens, som binder brød og ost sammen - nemlig rigeligt smør!

Tricket er, at brødet skal steges på den side, hvor osten skal lægge - så man altså både får en sprød skorpe udenpå og indeni.

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Grilled Cheese Sandwich

med 3 ingredienser!

2 portioner 10 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 350 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 4 stk franskbrød, surdejsbrød el. landbrød, skiver
  • 100 gram fuldmåne-ost (eller eksempelvis vesterhavsost, cheddar, mozzarella, etc.)
  • 100 gram smør

Fremgangsmåde

  1. Smelt halvdelen af smørret på en pande og lad det bruse op. Læg dine skiver af franskbrød på og lad dem smørstege i nogle minutter.
  2. Når den har fået en sprød og gylden skorpe på smørsiden, vender du dem om - nu lægger du skiver af ost på to af dem fordelt på den smørstegte side - læg det andet stykke brød med stegesiden oven på osten. Tilsæt den sidste smør og sæt en gryde eller pande ovenpå brødet, så den trykkes ned.
  3. Vend en enkelt gang undervejs og steg i 3-4 minutter, indtil osten er smeltet og skorpen er knasende sprød. Lad den lige hvile et par minutter for at osten kan samle sig, inden du spiser den eller skærer den ud.
Del

Seneste nyt