Mandekogebogen

Tuna Melt Sandwich

Grillet sandwich med tun og ost!

Tuna Melt Sandwich eller Tunamelt Sandwich - en ægte amerikansk klassiker af en opskrift på en god, hyggelig sandwich!

En sandwich er altid en herlig spise - uanset om du laver fyldet direkte på dagen, eller har en lækker rest fra dagen før, som nu kan bruges til et helt nyt måltid.

En sandwich er jo egentlig bare et koncept eller en opskrift, hvor man lægger fyld mellem to slags brød - det er sådan den gængse forestilling om en sandwich.

Og i denne omgang har jeg kastet mig en klassiker, som jeg altid har elsket - nemlig en tunsandwich, der går under navnet Tuna Melt Sandwich.

Selve konceptet går ud på, at du får en hjemmelavet sandwich, som er fyldt med cremet tunsalat toppet med ost - som så bliver grillet!

Vi snakker cremet tunsalat, smeltet ost og sprødt brød - den perfekte bid!

Selve idéen bag en Tuna Melt Sandwich forventes at have sin oprindelse i 60'ernes USA, nærmere bestemt blandt de gode folk i South Carolina-regionen. 

Det er en simpel opskrift og en simpel sandwich, som får sin lækre smag ved at vælge de gode råvarer - den bedste tun du kan finde og det bedste brød, du kan finde.

Brødmæssigt er det godt at have et brød, som har en sej, luftig krumme og sprød skorpe - jeg brugte mit olivenbrød til formålet, hvor man også fik ekstra smag med lidt oliven. 

Og så er osten selvfølgelig en vigtig spiller - og hvor amerikanerne er fan af en god, moden cheddar-ost, som også er osten, man bruger til en traditionel opskrift - så vil jeg alligevel lige pifte den lidt op.

Jeg har valgt at bruge revet Vesterhavsost, som stadigvæk har en fin smelte-evne - men bevarer et bedre bid, mere dybde og en fantastisk smag. 

Du kan selv vælge, hvad ost du vil bruge - den skal dog gerne kunne smelte sig godt sammen med brød og tunsalat for at få den bedste smagsoplevelse.

Du kan tilberede din Tuna Melt Sandwich på flere forskellige måder - den kan grilles direkte på en kul- eller gasgrill, grilles i ovn på grillfunktion, grilles på en bordgrill/panini-grill eller steges på en grillpande.

Jeg har brugt den sidstnævnte - grillpande - til at lave min opskrift på en tunsandwich med grillet ost.

ANNONCE
Udskriv opskriften

Tuna Melt Sandwich

Amerikansk sandwich-klassiker!

4 portioner 15 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 5 minutter
Ca. 200 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 2 stk tun i olie, dåse
  • ½ stk rødløg
  • 2 stk syltede agurker
  • 2 stk æg, kogte
  • ½ stk grøn chili/jalapenos (kan undlades)
  • 1 dl creme fraiche 38%
  • 8 stk franskbrød, surdejsbrød el. landbrød, skiver
  • 100 gram vesterhavsost, revet

Fremgangsmåde

  1. Hæld olien fra tundåserne og hæld tunen ud i en skål - mos det lidt sammen med en gaffel, så de store stykker bliver delt lidt op.
  2. Hak rødløg, syltede agurker og æg helt fint og bland sammen med tunen - tilføj cremefraiche lidt af gangen, indtil du har en tyk, cremet tunsalat. Smag til med salt og peber.
  3. Læg 4 skiver brød på et skærebræt og fordel et godt lag tunsalat på hver af dem - læg skiver af jalapenos, hvis du bruger dette, ovenpå tunen og top dem af med den revne ost. Læg nu brød på toppen og klem let sammen.
  4. Varm en grillpande godt op med lidt olie eller smør - læg sandwich'erne med ostesiden nedad først og giv dem ca 4-5 minutter på hver side, indtil brødet har fået fine, mørke grillstriber, er blevet sprødt og osten er smeltet.
Del

Seneste nyt

ANNONCE