Mandekogebogen

Katsu Sando: japansk sandwich med paneret gris

Sprødt, snasket og lækkert!

Det japanske køkken gemmer på en utrolig lækker opskrift på en sandwich, som er meget simpel men meget velsmagende.

Den går under navnet Katsu Sando og er en sandwich med blødt brød og pankopaneret gris eller oksekød.

Selve udskæringen kan variere meget - en klassiker er en svinekotelet, men du kan også trylle lidt med eksempelvis sortfodsgris a la secreto eller presa-udskæringen.

Fyldet derudover kan varieres i det uendelige - du kan eksempelvis bruge japansk mayo og lidt fintsnittet hvidkål. 

Jeg vælger at bruge sriracha eller almindelig chilisauce og fintsnittet forårsløg - det giver en fin lille dybde på smagen og et lækkert spicy samspil med den fede gris.

Brødet er i den mest klassiske version lavet på Shokupan - det luftigste, hvide toastbrød du nogensinde har oplevet - og den er overraskende nem at lave selv. Du kan fange min opskrift på Shokupan her.

Du kan også sagtens bruge et par skiver surdejsbrød, toastbrød eller noget helt tredje. Så længe det er blødt og ikke fuldkorn. 

Det skal være blødt fra brødet og sprødt fra kødet!

Fang min version af en klassisk Katsu Sando herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Katsu Sando: Japansk sandwich med paneret gris

Sprødt og blødt!

2 portioner 15 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 150 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 4 stk hvidt brød uden skorper (eks. shokupan, surdejsbrø, toastbrød, etc.)
  • 200 gram svinekotelet el. sortfodsgris (secreto el. presa)
  • 1 stk æg
  • 2 dl panko-rasp
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1 spsk. sriracha, chilisauce
  • 3 stk forårsløg
  • 50 gram smør, til stegning
  • 2 dl fritureolie/solsikkeolie

Fremgangsmåde

  1. Skær dine skiver brød fri for skorpe. Smelt smørret på en pande og lad det bruse op - læg dine skiver brød i smørret og steg dem gyldne på alle sider. Læg dem efterfølgende til side.
  2. Hæld ægget i en skål, hvedemel i en anden skål og rasp i en tredje - vend først dit svinekød i mel, dernæst i æg og til sidst i panko. Hæld olien op i en pande og varm op til høj varme - steg dem et par minutter på hver side, indtil paneringen er gylden og sprød. Lad grisen trække lidt på fedtsugende papir.
  3. Snit forårsløg helt fint. Når grisen har hvilet lidt, lægger du det mellem dine sandwichbrød og putter forårsløg og chilisauce mellem kød og brød. Derefter skærer du dem ud i enten små, firkantede hapsere eller lidt større sandwich-hapsere. Sprødt og lækkert!
Del

Seneste nyt

ANNONCE