Mandekogebogen

Landbrød med fennikel

Ideelt til tapas og krydrede retter.

Et landbrød er perfekt til tapas og som tilbehør til mange forskellige retter - og ofte er landbrød en hurtig og nem opskrift, som giver dig en sprød skorpe og en blød, lækker og luftig krumme. 

Jeg var tilbage i 2016 på en pressetur til Cortina d'Ampezzo ved de italienske dolomitter, og foruden fantastisk natur, vandring og andre goder, fik jeg også smagt en masse fantastiske måltider!

En af de ting jeg husker allerbedst var et fennikel-brød, som blev serveret til appetizer - der var ikke meget lir over det, andet end velbagt brød og fennikelfrø.

Da jeg kom hjem fandt jeg hurtigt ud af, at jeg måtte finde min egen opskrift på det - og det er lykkes rigtig godt.

Den bliver af og til fundet frem fra opskriftsskuffen, da de aromatiske fennikelfrø giver en lækker dybde, krydret og sødmefuld nuance til brødet, så det nærmest bliver lidt som et lukket foccacia-brød.

Anissmagen fra fennikelfrø giver en lækker smagfuld karakter til brødet. Det står utrolig godt sammen med en pladefuld charcuteri eller måske noget antipasti. 

Det er ikke den slags brød, hvor du får de store lufthuller eller sej krumme - vi snakker blødt, luftigt, lækkert og velegnet til en over nakken på skæresiden med pesto eller tandsmør!

Se med herunder og få opskriften på et skønt brød, der egner sig fantastisk til tapas og charcuterie!

ANNONCE
Udskriv opskriften

Fennikel-landbrød

Velkrydret brød genialt til tapas!

15 portioner 4 timer, 40 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 4 timer
Tilberedning: 30 minutter
Ca. 350 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 400 gram hvedemel
  • 200 gram rugmel
  • 25 gram gær
  • 2 tsk salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 3 tsk fennikelfrø
  • 6 dl vand

Fremgangsmåde

  1. Lun vandet og opløs gær/surdej - rør herefter olie og salt ind i væsken. Tilsæt melet lidt efter lidt, indtil dejen begynder at slippe skålen en smule - tilsæt fennikel-frø.
  2. Hæld derefter dejen på et meldækket bord og ælt det grundigt i ca. 5 minutter til det ikke klistrer for meget på bordet eller fingrene - spæd til med lidt mel løbende. Æltningen kan også gøres med 7-8 minutter i en røremaskine.
  3. Lad dejen hæve i 3-4 timer.
  4. Forvarm ovnen til 250 grader. Læg dejen på en bageplade og rids et mønster, med mindre du har brugt en hæveskål. Bag først brødet 10-12 minutter ved 250 grader, og sæt derefter ovnen ned på 200 grader og bag videre i 15-18 minutter. Er overfladen sprød og lyder brødet hult, når du banker i bunden, så er du good to go!
Del

Seneste nyt

Annonce