Mandekogebogen

Landbrød med fennikel

Ideelt til tapas og krydrede retter.

Jeg var tilbage i 2016 på en pressetur til Cortina d'Ampezzo ved de italienske dolomitter, og foruden fantastisk natur, vandring og andre goder, fik jeg også smagt en masse fantastiske måltider! En af de ting jeg husker allerbedst var et fennikel-brød, som blev serveret til appetizer - der var ikke meget lir over det, andet end velbagt brød og fennikelfrø.

Da jeg kom hjem fandt jeg hurtigt ud af, at jeg måtte finde min egen opskrift på det - og det er lykkes rigtig godt. Se med herunder og få opskriften på et skønt brød, der egner sig fantastisk til tapas og charcuterie!

ANNONCE

Fennikel-landbrød

Velkrydret brød genialt til tapas!

1 portioner 4 timer, 40 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 4 timer
Tilberedning: 30 minutter
Ca. 4950 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 400 gram hvedemel
  • 200 gram rugmel
  • 25 gram gær
  • 2 tsk salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 3 tsk fennikelfrø
  • 6 dl vand

Fremgangsmåde

  1. Lun vandet og opløs gær/surdej - rør herefter olie og salt ind i væsken. Tilsæt melet lidt efter lidt, indtil dejen begynder at slippe skålen en smule - tilsæt fennikel-frø.
  2. Hæld derefter dejen på et meldækket bord og ælt det grundigt i ca. 5 minutter til det ikke klistrer for meget på bordet eller fingrene - spæd til med lidt mel løbende. Æltningen kan også gøres med 7-8 minutter i en røremaskine.
  3. Lad dejen hæve i 3-4 timer.
  4. Forvarm ovnen til 250 grader. Læg dejen på en bageplade og rids et mønster, med mindre du har brugt en hæveskål. Bag først brødet 10-12 minutter ved 250 grader, og sæt derefter ovnen ned på 200 grader og bag videre i 15-18 minutter. Er overfladen sprød og lyder brødet hult, når du banker i bunden, så er du good to go!
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad og mandemad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt