Aftensmad

Burger med sortfodsgris/hamburgesas

Bøffer lavet af sortfodsgris!

Burger med sortfodsgris/hamburgesas
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 1. januar 2014

Sortfodsgris er blevet en meget populær spise de seneste par år, og mens man nyder godt af forskellige udskæringer med en flot fedt-marmorering og masser af smag?

Så har Rigtigmad også for nyligt lanceret hamburger-bøffer lavet af sortfodsgris – de såkaldte hamburgesas.

De er en utrolig lækker smagsoplevelse, hvor man har lavet hakket svinekød af sortfodsgrisens nakke – det er det kød, som er tilbage på grisen efter man har udskåret presa-stegen.

Og det er utrolig smagfuldt, fedtholdigt og nemt at stege. Iberico de Bellota er alle pengene værd.

Hamburgesas-bøfferne har utrolig meget naturligt fedt i farsen som gør, at du ikke behøver fedtstof på panden eller grill.

De karamelliserer nærmest helt ind, når de steges i deres eget fedt og bliver saftige, møre og smagfulde.

Blot krydret med lidt salt, så smager de fantastisk – eller du kan opgradere og lave min sortfodsburger!

En Sortfodsburger er med hamburgesas, friteret avocado, spaghetti fries og grønt.

Følg med herunder.

Opskrift på hjemmebagte burgerboller

2129363 scaled

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Tilberedningstid 20 min
Antal 2 pers.

Ingredienser

Hamburgesas af sortfodsgris 2 stk
Kartofler 2 stk
Avocado 1 stk
Æg, til panering 1 stk
Grønt fyld - eksempelvis rødløg, salat, tomat etc. 1 håndfuld
Fritureolie/solsikkeolie 3 dl
Burgerboller (se opskrift oppe i artiklen) 2 stk

Fremgangsmåde