Bagværk
Potato buns – De perfekte burgerboller
Den perfekte konsistens på en burgerbolle!
Når det kommer til den ædle kunst at bage sine egne burgerboller, så er det ofte ret svært at finde ud af, hvilken teknik og dej man bør bruge.
De skal være luftige, bløde og lette – og jeg har eksperimenteret i lang tid med forskellige teknikker.
Og efter at have afprøvet potato buns og lavet min egen version af dem – så har jeg nu en førsteplads i mit jagt efter de perfekte burgerboller!
Andenpladsen går til brioche-burgerboller (masser af luft, dog massive)
Tredjepladsen går til Shokupan-teknikken (masser af blødhed, let som en fjer, lidt for lidt struktur, når vi snakker burger)
Potato Buns drøner ind på førstepladsen – og herunder får du teknikken!
De er utrolig nemme at lave – det vigtigste trick er nemlig den kogte kartoffel, som giver en konsistens af en anden verden.
Og tricket er at gå imod alle forskrevne regler om, hvordan man laver en kartoffelmos – denne mos til dejen skal være lang som bare pokker!
Følg med herunder – se videoen herunder (swipe til højre) for at se, hvordan konsistensen bliver!
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Kartofler
200 gram
Smør
30 gram
Sødmælk
200 ml
Æg
1 stk
Gær
20 gram
Salt
1.50 tsk
Sukker
1 spsk.
Hvedemel
500 gram
Æg, til pensling
1 stk
Sesamfrø, kan undlades
1 spsk.
Fremgangsmåde
Læs også: