Mandekogebogen

Potato buns - De perfekte burgerboller

Den perfekte konsistens på en burgerbolle!

Når det kommer til den ædle kunst at bage sine egne burgerboller, så er det ofte ret svært at finde ud af, hvilken teknik og dej man bør bruge.

De skal være luftige, bløde og lette - og jeg har eksperimenteret i lang tid med forskellige teknikker.

Og efter at have afprøvet potato buns og lavet min egen version af dem - så har jeg nu en førsteplads i mit jagt efter de perfekte burgerboller!

Andenpladsen går til brioche-burgerboller (masser af luft, dog massive)

Tredjepladsen går til Shokupan-teknikken (masser af blødhed, let som en fjer, lidt for lidt struktur, når vi snakker burger)

Potato Buns drøner ind på førstepladsen - og herunder får du teknikken!

De er utrolig nemme at lave - det vigtigste trick er nemlig den kogte kartoffel, som giver en konsistens af en anden verden.

Og tricket er at gå imod alle forskrevne regler om, hvordan man laver en kartoffelmos - denne mos til dejen skal være lang som bare pokker!

Følg med herunder - se videoen herunder (swipe til højre) for at se, hvordan konsistensen bliver!

ANNONCE

Potato buns - De perfekte burgerboller

Luftige og bløde!

12 portioner 23 minutter
Forberedelse: 15 minutter
Ventetid: 50 minutter
Tilberedning: 18 minutter
Ca. 400 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 200 gram kartofler
  • 30 gram smør
  • 200 ml sødmælk
  • 1 stk æg
  • 20 gram gær
  • 1½ tsk salt
  • 1 spsk. sukker
  • 500 gram hvedemel
  • 1 stk æg, til pensling
  • 1 spsk. sesamfrø, kan undlades

Fremgangsmåde

  1. Start med at koge dine kartofler - mængden på 200 g kartofler er EFTER, at de er blevet skrællet, altså 200 g skrællede kartofler i tern. Kog dem i 15 minutter.
  2. Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem køle lidt af i en skål i nogle minutter - herefter tilsættes smørret, hvorefter du moser kartoflerne grundigt.
  3. Herefter skal de gerne piskes med en elpisker - og det er det bærende punkt, for her skal du nemlig gå i mod alle kartoffel-mos-regler! Den skal have én over nakken, indtil du har en lind, "lang" masse, som man normalt forbinder med noget negativt i kartoffelmos - du skal piske, indtil mosen kryber sig om piskerisene og slipper kanterne. Lad den herefter køle af.
  4. Opløs nu gæren i sødmælken i en røreskål (stuetempereret eller blot direkte fra køleskabet, ingen forskel her) - tilsæt ægget og sukker og pisk det godt sammen.
  5. Vend kartoffelmos-massen ned i væsken og start med ca. 400 g hvedemel - rør det i nogle minutter på røremaskinen. Tilsæt herefter salten og det resterende mel. Ælt nu dejen i 5-8 minutter, eller indtil dejen slipper kanterne og kun klistrer fast i bunden.
  6. Drys lidt mel på bordet og vend dejen ud på det - form den blot til en kugle og læg et viskestykke over den. Lad den hæve i 30 minutter.
  7. Nu skal bollerne formes - vej dejen af, hvis du vil have ens burgerboller og divider den samlede vægt med 12. Form hver enkelt dejklump til en kugle ved at trække dejen indunder sig selv, så du får en spændt 'bold' - læg dem med foldningen nedad på en plade med bagepapir. Lad dem hæve under et viskestykke i 20-25 minutter.
  8. Forvarm ovnen til 180 grader - pisk et æg sammen i en kop og pensl hver enkelt burgerbolle grundigt, og top med lidt sesamfrø. Bag dem i ovnen i 18 minutter og lad dem køle godt af før brug.
Del

Seneste nyt