Mandekogebogen

Calzone Caprese

Sommerlig, saftig calzone.

Calzone eller indbagt pizza er en genial spise, og denne opskrift er en nem og hurtig variation på den italienske klassiker.

Det er lidt en lækker mellemting mellem en calzone og den sommerfriske sommersalat Caprese, hvor man spiser tomat, basilikum og frisk mozzarella.

Kombineret og svøbt i en lækker brødskorpe? Ikke et øje tørt.

Den er nem at lave og tager under en time fra dej til endeligt resultat - og så er den også god kold på madpakken!

Den er nem, lækker og saftig - og du får selvfølgelig et bedre resultat, hvis du laver den om sommeren til et par friske, danske solmodne tomater, men den fungerer lige så godt sammen med vintersæsonens tomater fra supermarkedet. 

Følg med herunder for en nem opskrift på hjemmebagt calzone:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Calzone Caprese

Saftig og lækker!

4 portioner 53 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 30 minutter
Tilberedning: 18 minutter
Ca. 750 kcal pr. portion

Ingredienser

Dej
  • 300 gram hvedemel
  • 2½ dl vand
  • 15 gram gær
  • 1 tsk salt

Fyld
  • 3 stk tomater
  • 200 gram bøffelmozzarella
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1 tsk groft salt

Fremgangsmåde

  1. Opløs gær i vandet og tilsæt hvedemelet - ælt det hurtigt sammen og tilsæt så salt. Ælt det på røremaskine eller i hånden i 4-5 minutter, indtil den ikke klistrer mere. Hæld dem ud på et meldrysset bord med et viskestykke over, og lad den hæve i 30 minutter.
  2. I mellemtiden skæres mozzarellaen og tomaterne ud i tynde skiver - basilikum skylles og rives i lidt mindre stykker.
  3. Forvarm ovnen på 230 grader varmluft.
  4. Fordel dejen i 4 lige store portioner og rul dem ud til små, aflange rektangler - læg skiftevis skiver af tomat og mozzarella på midten og top af med basilikum og et drys salt.
  5. Fold enderne og siderne indover og klem dem grundigt sammen - læg dem på en bageplade med bagepapir med samlingen nedad.
  6. Bag dem i 18 minutter. Herefter er de klar til at hapse!
Del

Seneste nyt