En cote de boeuf er en stor, tyk udskæring af oksekød eller kalv, som skæres med benet stadig fastgjort.
Cote de boeuf er kendt for sit saftige og smagfulde kød på grund af den høje fedtmarmorering i kødet.
Det er en populær udskæring, der ofte tilberedes som en bøf, hvor kødet grilles eller steges, og serveres med forskellige tilbehør såsom pommes frites, grøntsager eller en salat.
Jeg har fået fingrene i en lækker sag fra Dyrbar – nemlig en kalve cote de boeuf, som er meget mør, smagfuld og saftig.
Da cote de boeuf er en stor udskæring, kræver den normalt en længere tilberedningstid i ovnen eller på grillen.
Det er vigtigt at lade kødet hvile i et par minutter efter tilberedning, så saften fordeles jævnt i kødet, inden det serveres.
En cote de boeuf skal helst stå for sig selv, da det er en fantastisk udskæring, som med sin ofte tykke størrelse gør det nemmere at styre tilberedningen, så den ikke bliver gennemstegt.
Jeg har valgt at lave en ‘sæsonvenlig’ udgave, som er baseret på forårets ramsløg – en cote du boeuf stegt på panden og i ovnen med ramsløgssmør og ramsløgskartofler.
En sand gudespise, hvor ramsløg gør ud for hvidløg, som man ofte bruger til opbrusning af smør under stegningen af en bøf.
Fang opskriften herunder – og her er opskriften på ramsløgskartofler.
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Kalve Cote de Boeuf
1 stk
Olie, til stegning
3 spsk.
Smør
80 gram
Ramsløg
5 stk
Smør
50 gram
Ramsløg
10 stk
Ramsløgskartofler, se opskriften længere oppe
1 stk
Læs også: