Mandekogebogen

Ramsløgskartofler

Smørholdige, urtede kartofler!

Ramsløgssæsonen er en af de tidligste øjeblikke, hvor man kan hente lækre råvarer med hjem efter vinterens exit - de sniger sig lige ind inden rabarberne er klar.

Ramsløg er en lækker, parfumeret grøntsag, som har en krads hvidløgssmag, som er god i mange retter. 

Jeg plejer altid at kombinere nye kartofler i sæson med en masse friske krydderurter og smør - så nu tænkte jeg, at jeg ville prøve det med ramsløg.

På denne tid af året er det dog for tidligt med nye, danske kartofler - men du kan få nogle fra udlandet, ellers bare nøjes med de klassiske.

Kombineret med møre kartofler og brusende smør? Så fungerer ramsløg helt eminent!

Fang opskriften her:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Ramsløgskartofler

Smørmættede og lækre!

2 portioner 30 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 900 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 700 gram små kartofler el. aspargeskartofler
  • 20 stk ramsløg
  • 100 gram smør
  • 1 tsk fint salt + peber

Fremgangsmåde

  1. Skyl kartoflerne og kog dem med skræl - er det nye kartofler, skal de blot skrubbes/pilles inden kogning. Kog dem i ca. 17-18 minutter alt efter størrelse. De ikke-nye kartofler skal pilles, når kartoflerne er kølet af.
  2. Varm smørret op på en pande, indtil det bruser op - hak i mellemtiden dine ramsløg helt fint.
  3. Smid kartoflerne i smørret og steg dem i 4-5 minutter, så de får lidt farve. Sluk for varmen og hæld hakket ramsløg over - ryst panden, så ramsløget fordeles over det hele og lad det varme ved restvarmen i 3-4 minutter. Serveres rygende varme.
Del

Seneste nyt

Annonce