Mandekogebogen

Cowboy Pie

Nem og lækker fad med kartoffelmos og fyld!

Der sker noget magisk, når man fyrer et låg af kartoffelmos over en stuvning eller gryderet - se bare Shepherds Pie!

Denne gang er vi gået tex-mex-vejen er lavet en opskrift inspireret af en lille fusionsklassiker, der går under navnet Cowboy Pie.

I samme ombæring som jeg eksempelvis har lavet Cowboy Quesadillas, kører denne opskrift i retning af både Texas og det mexicanske køkken.

I al sin enkelthed en lille blanding af baked beans, chorizo, majs og barbecue-krydderier - toppet med et tykt lag kartoffelmos med en dyne af revet cheddar.

Det skriger bare lidt USA i en uhellig samhørighed - og det fungerer bare!

En nem og lækker måde at samle det hele i et fad, så man hverken skal tænke på tilbehør eller flere gryder på bordet.

Her lapper man bare grydeskeen ned i fadet, og så har man det hele på én ske.

Fang opskriften herunder!

Her finder du opskriften på min hjemmelavede barbecue-krydderi.

ANNONCE
Udskriv opskriften

Cowboy Pie

Nemt tex-mex-fad!

4 portioner 30 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 100 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 1 kilo bagekartofler
  • 1½ tsk røget paprika
  • 1 spsk. barbecue-krydderi (se opskriften længere oppe i artiklen)
  • 1 dl sødmælk el. mælk
  • 50 gram smør
  • 1 tsk salt
  • 1 stk baked beans, dåse
  • 1 dl dåsemajs
  • 100 gram chorizo
  • 1 stk løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dl bouillon, okse- eller grøntsags
  • 80 gram cheddar, revet
  • 2 stk jalapenos, syltede

Fremgangsmåde

  1. Start med at skrælle kartofler og skære dem i tern. Kog dem i usaltet vand i 18-20 minutter, eller indtil de er helt møre. Mos dem sammen med smør og salt, indtil du har en cremet kartoffelmos - spæd til med lidt mælk.
  2. Snit løg og hvidløg fint, mens kartoflerne koger. Skær chorizo i mundrette bidder. Svits løg og hvidløg i lidt olie på en pande i nogle minutter - tilføj herefter chorizoen og steg indtil den begynder at smide olien.
  3. Tilføj nu baked beans og majs og slut af med krydderierne og bouillon. Lad det simre i 10 minutters tid - forvarm i mens ovnen til 200 grader almindelig ovn.
  4. Hæld pandeblandingen i et ildfast fad. Læg klatter af kartoffelmos på toppen og glat det ud til et jævnt lag - drys med cheddaren og slut af med syltede jalapenos. Bag den i ovnen i ca. 25-30 minutter.
Del

Seneste nyt

Annonce