Mandekogebogen

Drømmekage

Drømmekage fra Brovst vs. Drømmekage fra Aalborg - Hvad er forskellen?

Drømmekage er en af de mest populære kager i Danmark - og ikke uden grund. 
Den er kendt for sin bløde og lyse sandkagebund og den lækre karamelliserede kokosfyldte topping - drømmekagefyld, og der er næsten aldrig nok!

Kagen har en lang historie og har været en fast bestanddel i dansk kagekultur i mere end et halvt århundrede.

Drømmekage har sin oprindelse i Nordjylland, og er måske bedst kendt under navnet "Drømmekage fra Brovst". Jeg har, af respekt for originalen, valgt ikke at kalde min 'fra Brovst', men i stedet kan vi så kalde den for "Drømmekage fra Aalborg". 

Sagen er den, at vi er helt pjattede med drømmekagefyld, og der være rigeligt af det - og det får du med denne opskrift. Samtidig har denne kage en god fasthed, så du undgår at få den der tarvelige oplevelse, hvor fyldet er fantastisk - mens selve kagen er tør og savsmuldsagtig - hver sin smag selvfølgelig. 

Navnet "drømmekage" kommer fra den drømmeagtige smag og konsistens, som kagen giver. Kagen er let at lave og kræver kun få ingredienser, som de fleste allerede har i køkkenet.

Det er ikke kun dens smag og nemme tilberedning, der gør drømmekagen populær. Kagen er også elsket for sin alsidighed og vi har også selv leget med konceptet i form af op til flere sjove drømmekage issandwiches!

Man skal smage mange drømmekager, før man finder sin favorit - Men når man først har smagt en velsmagende drømmekage, så giver navnet for alvor mening.

Her får du en enkel og lækker opskrift på drømmekage, som du kan lave og nyde med familie og venner.

ANNONCE
Udskriv opskriften

Drømmekage

32 portioner 45 minutter
Forberedelse: 20 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 25 minutter
Ca. 350 kcal pr. portion

Ingredienser

Kage
  • 300 gram sukker

  • 2 tsk vaniljesukker
  • 4 stk æg
  • 275 gram hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 70 gram smør
  • 2 dl mælk
Topping
  • 350 gram brun farin

  • 200 gram kokosmel
  • 200 gram smør
  • 1 dl mælk

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 175°C varmluft
  2. Pisk æg, sukker og vaniljesukker sammen indtil det bliver lyst og luftigt.
  3. Bland mel og bagepulver sammen og tilsæt det til æggeblandingen.
  4. Smelt 70 gram smør i en kasserolle - sammen med mælken.
  5. Vend mælk og smør sammen med resten af dejen
  6. Hæld dejen i en smurt bradepande (ca 25x30cm) og bag kagen i 30 minutter, indtil den er gylden og gennembagt.
  7. Imens kagen bager, kan du forberede toppingen. Smelt smørret i en gryde og tilsæt kokosmel, brun farin smør og mælk. Lad blandingen simre i ca. 5 minutter, indtil den er blevet ensartet og begynder at karamellisere.
  8. Tag kagen ud af ovnen efter cirka 30 minutter, fordel toppingen jævnt over hele kagen.
  9. Sæt kagen tilbage i ovnen og bag den yderligere i 10 minutter, indtil toppingen er gylden.
  10. Lad kagen køle af i formen i ca. 20 minutter, inden du tager den ud og serverer den.
Del

Seneste nyt

Annonce