Mandekogebogen

Drømmekage-issandwich

To verdener mødes i det søde køkken!

Issandwich er altid et sikkert hit til dessert og aftenskaffen - det er nemlig en god måde at slippe for at vælge mellem kage og is. 

Her får man det kombineret i én bid!

Jeg har tidligere eksperimenteret med forskellige slags is-sandwich - både vaniljekrans-issandwich og brownie-issandwich.

Og denne gang har jeg leget lidt med den danske klassiker - drømmekage!

De sjoveste opskrifter kommer oftest, når man har nogle råvarer, der skal bruges i køleskabet - og jeg havde nogle pasteuriserede æg tilovers.

Og med lyst til en god klassisk drømmekage med svampet bund og kokos-topping - så blev det til issandwich med drømmekage.

Det fungerer rigtig godt sammen med en hjemmelavet vaniljeis - den bløde sandkagedej med en knasende, blød kokostopping og den kolde is.

Og så er den faktisk rigtig nem at lave - du vælger selv, om du vil køre hjemmelavet is eller en god købeversion.

Hvis du selv vil lave din is - så vil jeg anbefale min opskrift på hjemmelavet vaniljeis

Måden du skal tænke opskriften på, er at finde forme og fade, som passer i højden - du kan med fordel bruge en franskbrødsform til ismassen, hvor du får en tilpas højde på isen.

Dernæst skal du finde et fad eller bare en bradepande, som er dobbelt så bred som franskbrødsformen - på den måde kan du nemt skære din kagebund midt over og dermed have en bund og en top til din issandwich, som passer med bredden på isen.

Smart!

Jeg brugte en franskbrødsform på 12x30 cm til et kagefad/lasagnefad på 25x30 centimeter - på den måde bliver isen halvdelen af størrelsen på kagebunden og den kan derfor lægges sammen ret enkelt!

Hvis du bruger hjemmelavet is, så skal den blot smøres ud i bunden af franskbrødsformen, når den er kørt på maskine - hvis du køber isen, så skal den blot blive let blød, så du kan trykke den ned i formen og få samme højde. Mængder der kan bruges til opskriften fungerer fra 700-1000 ml is. 

Fang opskriften og et par billeder af processen herunder:

ANNONCE
Franskbrødsform til isen, fad til kagebunden. - Drømmekage-issandwich Franskbrødsform til isen, fad til kagebunden.
Dejen hældes i formen. - Drømmekage-issandwich Dejen hældes i formen.
Afbages let gylden. - Drømmekage-issandwich Afbages let gylden.
Afbagt med kokos-topping. - Drømmekage-issandwich Afbagt med kokos-topping.
Afkølet og flækket på midten og vendt om. - Drømmekage-issandwich Afkølet og flækket på midten og vendt om.
Isen placeres på den en side og den anden lægges ovenpå. - Drømmekage-issandwich Isen placeres på den en side og den anden lægges ovenpå.
Kæmpe klapsammen klar til fryseren! - Drømmekage-issandwich Kæmpe klapsammen klar til fryseren!
Så er der serveret! - Drømmekage-issandwich Så er der serveret!
Drømmekage-issandwich
Udskriv opskriften

Drømmekage-issandwich

To verdener mødes!

10 portioner 4 timer, 35 minutter
Forberedelse: 20 minutter
Ventetid: 4 timer
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 900 kcal pr. portion

Ingredienser

Isbasen
 • 700 ml vaniljeis (hjemmelavet eller god købeversion)

Kagebund
 • 90 gram sukker
 • 30 gram smør
 • 1 dl sødmælk
 • 80 gram hvedemel
 • 1 stk æg
 • ½ tsk bagepulver

Kokos-topping
 • 2½ dl kokosmel
 • 2½ dl brun farin
 • 70 gram smør
 • 4 spsk. mælk

Fremgangsmåde

 1. Følg opskriften længere oppe i artiklen for hjemmelavet vaniljeis - når denne er færdig og kørt på ismaskine eller hvis du bruger en købeversion, så skal du blot smøre isen ud i en franskbrødsform foret med bagepapir. Jeg brugte en form på 12x30 cm, som passede med halvdelen af størrelsen på mit kagefad på 25x30 cm. Stil den i fryseren igen og lad den sætte sig i nogle timer.
 2. Forvarm ovnen på 200 grader. Pisk æg og sukker sammen til kagebunden i nogle minutter til en luftig masse. Smelt smørret i mælken, indtil det er lillefingervarmt. Bland hvedemel og bagepulver sammen og vend det sammen med æggemassen efterfulgt af smørmælken. Vend det forsigtigt sammen til en ensformig masse.
 3. Hæld kagemassen i en form på ca 25x30 beklædt med bagepapir - smør det ud til et jævnt lag og bag det i ca. 11-13 minutter, indtil den er let gylden.
 4. Mens kagen bager, koger du ingredienserne til kokostoppingen op i en gryde, indtil du har en boblende, snasket masse. Efter kagens bagetid tager du formen ud, fordeler toppingen og smider den i ovnen igen. Bag den i 8-10 minutter, så topping-delen bliver karamelliseret. Lad den køle af på køkkenbordet og smid den derefter i fryseren i en times tid.
 5. Tag kagen ud og flæk den på midten på det lange led - vend den ene side med toppingen nedad. Tag isen ud og fri den fra bagepapiret - læg den på den side, hvor toppingen vender nedad. Læg den anden side ovenpå med toppingen ud af. Smid den i fryseren igen og lad den sætte sig i 1-2 timer.
 6. Tag din store drømmekage-klapsammen ud af fryseren igen - trim eventuelt siderne - og skær den ud i de størrelser, du foretrækker. Lange issandwich eller små firkantede hapsere. Pak dem enten enkeltvis ind i husholdningsfilm eller i en frysepose og smid dem tilbage i fryseren, indtil de skal serveres.
Del

Seneste nyt

Annonce