Mandekogebogen

Is-sandwich med brownie

Hjemmelavet issandwich!

Is-sandwich er en nem og lækker måde at pifte din dessert op på, og du kan både lave dem med hjemmelavet is eller en god købe-is.

Is-sandwich er egentlig bare en 'sandwich' i det søde køkken, hvor man svøber en god is i kagebunde - og bunden kan du variere i det uendelige.

Jeg har tidligere i en julesæson lavet issandwich med vaniljekranse - og denne gang har jeg kastet mig over en klassisk brownie med chokolade.

Du har sikkert før stået over for det dilemma, når du er på restaurant og ude at spise - skal jeg vælge is eller kage til min dessert?

Her får du det bedste fra to verdener i en og samme kombination!

Is-sandwich med brownie giver en cremet, blød og svampet bund med chokolade, der passer perfekt til en omgang vaniljeis med hakket chokolade - jeg piftede min vanilje-is op med mintchokolade for at gøre det lidt After Eight-agtigt, men du kan vælge den chokolade, du foretrækker - lys chokolade, hvid chokolade, mørk chokolade, orange-chokolade og meget mere. 

Brownie går også rigtig godt sammen med eksempelvis frugt og syrlighed, så hvis du ikke er til vanilje og chokolade, så kan du prøve at udskifte med en jordbæris, en sorbet eller noget helt tredje.

Tricket til min opskrift på browniebunde er, at de skal have lige tilpas nok til, at de både er svampede og faste - det duer nemlig ikke som bund, hvis din brownie er helt blød og snasket, som man normalt gerne vil have ved en klassisk opskrift på brownie.

Her skal der være lidt mere fasthed og bid.

Hvis du vil lave isen til is-sandwich fra bunden, så følg min nemme opskrift på vaniljeis - men en god købeversion er også helt fint og gør det også nemmere og hurtigere.

To brownie-kager omkring vaniljeis? Så synger fuglene! 

Det er kombineret brownie-dessert med is i sig selv. 

Efter du har skåret eller udstukket dine is-sandwich, så kan du blot opbevare dem i en lille boks eller en frysepose - eller du kan vælge at pakke dem ind enkeltvis i en lille frysepose, så du hurtigt kan tage en enkelt op til familien, børnene eller den lille sult. 

Holdbarheden i fryseren er længe, men kvaliteten af is bliver forværret, jo længere de ligger - så kommer de til at krystallisere. 

Så sats på at få dem spist indenfor et par måneder - hvis de overhovedet holder så længe!

Fang opskriften på is-sandwich herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Is-sandwich med brownie

Brownie-is!

8 portioner 3 timer, 30 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 3 timer
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 500 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 2 stk æg
 • 100 gram hvedemel
 • 1 spsk. brun farin eller mørk muscovadosukker
 • 1 spsk. kakaopulver
 • 100 gram mørk chokolade
 • 150 gram rørsukker
 • 100 gram smør
 • 1 l vaniljeis (hjemmelavet eller god købeversion)
 • 50 gram hakket mintchokolade, kan undlades

Fremgangsmåde

 1. Hvis du laver hjemmelavet is, så skal du følge den opskrift i artiklen først, inden du går videre i opskriften - bruger du købeis, så kan du gå i gang.
 2. Forvarm ovnen på 180 grader. Hæld smør og 50 g mørk chokolade i en gryde og lad det smelte ved lav varme.
 3. Imens det smelter, piskes rørsukker sammen med to æg til en luftig masse - hæld den lune smørchokolade i massen.
 4. Si hvedemel og kakaopulver ned i massen og vend det grundigt sammen. Hak de sidste 50 g mørk chokolade smågroft og vend det i dejen.
 5. Find et fad i en størrelse, som gør, at du kan bage en brownie, der ca. har 1 centimeters tykkelse - til denne mængde brugte jeg et fad på ca. 25x35cm beklædt med bagepapir.
 6. Fordel dejen jævnt i formen, så den er lige over det hele i højden - bag den i ovnen i ca. 20 minutter. Herefter skal den ud og køles af. Når den har nået stuetemperatur, smides den på et skærebræt og i fryseren i 30 minutter, så den sætter sig hurtigt.
 7. Hjemmelavet is eller købeversion - så skal begge være medgørlige, når den skal samles, så tag dem ud i lidt god tid og rør det rundt til en tyk softice - jeg valgte at røre hakket mintchokolade i isen for at få lidt mere konsistens og smag.
 8. Tag brættet med browniebunden ud af fryseren og skær den over på midten - læg den ene halvdel på et stykke bagepapir. Fordel isen jævnt over den ene halvdel, hvorefter du forsigtigt løfter den anden halvdel oven på - klem let sammen, så isen binder med kagen. Pak bagepapiret rundt om den og klem den lidt rundt omkring, så den er 'limet' over det hele. Pak den blot let ind i bagepapiret, så dem holder formen - Nu skal den i fryseren i 2-3 timer, indtil isen og kagen har helt sat sig igen.
 9. Herefter tager du isen ud og skærer dem enten i små, firkantede is-sandwich med en skarp kniv, eller en udstikker til at få små cirkler (bemærk, det kan være svært at udstikke, hvis du har stykker af groft chokolade vendt i dejen). Jeg fik ca. 7-8 runde is-sandwich - og hjørnerne? Skær dem i mundrette bider og i en lille frysebeholder. Så kan du gå og hapse en mini-sandwich-hapser af og til fra fryseren! Når de er udstukket/skåret, er de klar til at blive spist.
Del

Seneste nyt

Annonce