Mandekogebogen

Hjemmelavet vaniljeis

Nem og hurtig opskrift på cremet vaniljeis.

Hjemmelavet is.

Er der noget bedre?

Og det er faktisk slet ikke så svært, som man tror. 

Med denne nemme klassiske opskrift på vaniljeis undgår du de værste faldgruber såsom krystallisering og en skilt iscreme.

Opskriften giver en cremet og lækker konsistens, dyb smag og en uimodståelig grundis til eksempelvis at smide chokolade eller marcipan i. 

Oftest vil du finde opskrifter, hvor du først skal koge mælk og fløde op i en gryde for sig, hvorefter du pisker det ned i den luftige æggemasse i en tynd stråle og derefter legerer isen - og det fungerer også fint, men med denne opskrift og metode har jeg oplevet et mere 'stabilt' resultat hver gang. Og så sparer du lidt tid!

Foruden guiden i opskriften kan du få følgende tips:

1) Når cremen er kølet af efter legering, kan du teste konsistensen med en træske. Dyp træskeen i flødemassen - træk herefter et spor henover bagsiden af skeen. Hvis fløden ikke flyder nedover linjen, har den fået den rette cremede konsistens.

2) Du KAN godt lave det UDEN ismaskine, men resultatet kan blive noget varierende - den bedste løsning er at hælde det i en beholder, når det er afkølet, og smide den i fryseren. Her skal du røre i massen med en ske minimum hver 25.-30. minut under indfrysningen for at modvirke is-krystaller. Når isen har sat sig, er den klar til brug. 

ANNONCE

Vaniljeis

Cremet og lækker.

4 portioner 25 minutter
Forberedelse: 15 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 500 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 1 dl sukker
  • 6 stk æggeblomme
  • 2½ dl sødmælk
  • 2½ dl piskefløde
  • 1 stk vaniljestang

Fremgangsmåde

  1. Start med at blande æggeblommer, sukker og kornene fra vaniljestangen i en skål.
  2. Pisk det til en luftig æggesnaps i nogle minutter, indtil den er cremet og luftig.
  3. Rør nu sødmælk og piskefløde i æggesnapsen til en sammenhængende masse.
  4. Varm nu massen forsigtigt op i en tykbundet gryde på middelvarme, mens du hele tiden rører rundt. Brug et sukkertermometer til at nå en temperatur på 82-83 grader, hvor ægget begynder at legere til en cremet ismasse.
  5. Ligeså snart massen har nået graderne, skal den straks hældes fra gryden over i en skål - herefter skal den køle helt ned.
  6. Kom ismassen på ismaskine og kør programmet færdigt - sæt den herefter i fryseren i en time, og så er den klar til at blive serveret!
Del

Seneste nyt