Mandekogebogen

Rabarbersorbet

Forårsopskrift med rabarber!

Mangler du en nem opskrift med rabarber til forårshøsten? Så går du ikke galt i byen med en opskrift på sorbet lavet på rabarber!

Den skønne rabarber gør sig godt i det søde køkken som syltetøj, crumble eller måske et par vaniljesyltede rabarber - men har du prøvet at lave en hjemmelavet sorbet på den?

Det er helt i gennem fantastisk og smager ekstra meget af rabarber - normalt kan selve syren og dybden i rabarber godt misten smagen en smule, hvis du bruger det til syltetøj og marmelade.

Men her træder den virkelig i karakter og passer perfekt til en solskinsdag med en sorbet i hånden. 

Du skal kun bruge fire ingredienser - så hop du ud i haven og hiv et par stængler rabarber op af jorden og sæt i gang!

ANNONCE

Rabarbersorbet

Læskende og cremet!

4 portioner 40 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Ca. 650 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 200 gram rabarber
  • 2 dl sukker
  • 2 dl vand
  • 1 dl glukosesirup

Fremgangsmåde

  1. Skær rarbarberne i små tern.
  2. I en gryde blandes vand, sukker og glukosesirup sammen. Lad det koge op, indtil det småsimrer og alt sukker er opløst.
  3. Tilsæt rabarberne og lad det simre i 5 minutter - indtil rabarberne er helt møre.
  4. Blend massen grundigt til en ensformig masse og sæt det til afkøling. Når den har fået stuetemperatur kan du sætte den i køleskabet i ca. 1 time. Den skal gerne være helt kold.
  5. Kør isen på ismaskine, hæld isen i en form og sæt den i fryseren i en time, så har den efterfølgende sat sig og er klar til servering.
Del

Seneste nyt