Bagværk

Drømmekage

Drømmekage fra Brovst vs. Drømmekage fra Aalborg – Hvad er forskellen?

Drømmekage
Drømmekage (fra Aalborg) - Foto: Mandekogebogen
Mikkel M. Vermeulen
Af Mikkel M. Vermeulen 9. marts 2023
Stegetermometer

Drømmekage er en af de mest populære kager i Danmark – og ikke uden grund. 
Den er kendt for sin bløde og lyse sandkagebund og den lækre karamelliserede kokosfyldte topping – drømmekagefyld, og der er næsten aldrig nok!

Kagen har en lang historie og har været en fast bestanddel i dansk kagekultur i mere end et halvt århundrede.

Drømmekage har sin oprindelse i Nordjylland, og er måske bedst kendt under navnet "Drømmekage fra Brovst". Jeg har, af respekt for originalen, valgt ikke at kalde min 'fra Brovst', men i stedet kan vi så kalde den for "Drømmekage fra Aalborg". 

Sagen er den, at vi er helt pjattede med drømmekagefyld, og der være rigeligt af det – og det får du med denne opskrift. Samtidig har denne kage en god fasthed, så du undgår at få den der tarvelige oplevelse, hvor fyldet er fantastisk – mens selve kagen er tør og savsmuldsagtig – hver sin smag selvfølgelig. 

Navnet "drømmekage" kommer fra den drømmeagtige smag og konsistens, som kagen giver. Kagen er let at lave og kræver kun få ingredienser, som de fleste allerede har i køkkenet.

Det er ikke kun dens smag og nemme tilberedning, der gør drømmekagen populær. Kagen er også elsket for sin alsidighed og vi har også selv leget med konceptet i form af op til flere sjove drømmekage issandwiches!

Man skal smage mange drømmekager, før man finder sin favorit – Men når man først har smagt en velsmagende drømmekage, så giver navnet for alvor mening.

Her får du en enkel og lækker opskrift på drømmekage, som du kan lave og nyde med familie og venner.

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 20 min
Tilberedningstid 25 min
Antal 32 pers.

Ingredienser

Sukker 300 gram
Vaniljesukker 2 tsk
Æg 4 stk
Hvedemel 275 gram
Bagepulver 2 tsk
smør 70 gram
Mælk 2 dl
Brun farin 350 gram
Kokosmel 200 gram
Smør 200 gram
Mælk 1 dl

Fremgangsmåde