Aftensmad

Duchesse Pie

Tærte med bagt kartoffel!

Duchesse Pie
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 25. februar 2023

Duchesse Pie er endnu en sjov lille gakket kreation, som er kommet ud af mine mange forsøg i kartoffel-laboratoriet.

Det er et forsøg på at få kartoflen til at spille en mere central rolle ved at vise, hvad den kan.

Jeg har tidligere taget kartoflerne med over i tærteuniverset med eksempelvis Pommes Anna Pie – og nu er tiden kommet til endnu en lækker lille makeover til en fransk klassiker.

Pommes Duchesse er i sin enkelthed de små, bagte toppe af kartoffelmos, som er rørt med æggeblomme og muskatnød.

Jeg har i denne omgang overført det til et slags tærtefyld og opgraderet med en Sweet Potato Duchesse.

Smagfuldt, sprødt og cremet! Fang opskriften herunder:

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 20 min
Tilberedningstid 35 min
Antal 4 pers.

Ingredienser

Kartofler 350 gram
Sød kartoffel 350 gram
Æggeblomme 2 stk
Mørdej, se opskriften længere oppe i artiklen 1 stk
Muskatnød, revet 0.50 tsk
Hvedemel 2 spsk.
Spidskommen, stødt 1 tsk
Citronsaft 2 tsk

Fremgangsmåde