Mandekogebogen

Pommes Anna Pie

Pommes Anna møder kartoffelpizza!

Pommes Anna er i forvejen en gudespise, som tager lidt tid at lave - først skal alle kartoflerne skæres, fordeles i smørlag, afbages, nedkøles og steges op.

Det er tiden værd - men man kan også lige lave en hurtig version, som jeg vælger at kalde Pommes Anna Pie.

I al sin enkelthed en lille mellemting mellem en kartoffelpizza/tærte og Pommes Anna. Her fordeler man skiverne af tynde kartofler på en saltet mørdejsbund og afbager den af to omgange - først med stanniol over for at dampstege kartoflerne og dernæst uden stanniol for at få lidt stegeskorpe og farve på kartoflerne. Stanniolen er desuden med til at sørge for, at tærtedejen ikke bliver for mørk.

Alt sammen bundet sammen af en smeltet smør, som er infuseret med hvidløg og rosmarin.

En nem og lækker tærte, som kan bruges til hovedret og tilbehør - især tilbehør er den ret genial, da den kan bruges kold og varm.

Kold i en skive til tapas-bordet og varm eller lun til en hovedret, hvor man dynger den til i sovs eller sauce. 

Sprødt, cremet og smagfuldt - fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Pommes Anna Pie

Kartoffelpizza møder Pommes Anna!

2 portioner 1 time
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 50 minutter
Ca. 850 kcal pr. portion

Ingredienser

Mørdej
 • 100 gram hvedemel
 • 50 gram smør
 • 2 spsk. letmælk
 • ½ tsk fint salt

Kartoffel og infuseret smør
 • 1 håndfuld frisk rosmarin
 • 1 fed hvidløg
 • 600 gram kartofler
 • 100 gram smør

Fremgangsmåde

 1. Smuldr smørret i mel og tilsæt salt. Smuldr det indtil du har en krummet masse - saml dejen med mælk, den skal ikke æltes, men blot samles. Vikl den i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i 30 minutter.
 2. Forvarm ovnen på 200 grader. Smør en tærteform på 22-24 cm med smør (du kan godt bruge størrere, men så er bagetiden og mængderne lidt mere). Tag dejen ud af køleskabet og rul den fladt ud til en cirkel, som passer med diameteren på fadet. Læg dem i fadet og pres den lidt af kanterne, så dejen er ligeligt fordelt.
 3. Smelt 100 g smør i en lille gryde og smid et knust hvidløg og lidt frisk rosmarin i smørret sammen med lidt salt og peber - lad det bruse op og sluk for varmen. Lad smørret infusere, mens du skærer kartofler.
 4. Skræl dine kartofler og skær dem så tyndt som muligt på et mandolin-jern - fordel dem i et jævnt lag på den ubagte tærtebund og pensl med smør. Gentag processen med kartoffellag og smør 4-5 gange. Hæld resterende smør ovenpå kartoflerne.
 5. Vikl stanniol omkring tærtefadet og stil den i ovnen i 20 minutter. Herefter tager du stanniol af og giver det 30-35 minutter, indtil de øverste kartofler bliver en smule mørke i kanten. Serveres rygende varmt, lunt eller koldt dagen efter.
Del

Seneste nyt

Annonce