Aftensmad

Fish tacos

Taco med sprød fisk og spicy salsa.

Fish tacos
Fish tacos
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 1. oktober 2020
Denne artikel er sponsoreret

Tacos er en fantastisk spise, som kan fyldes med alt fra kød til vegetarisk og vegansk guf – og denne gang har jeg prøvet at lave den i en fuldkornsversion.

I samarbejde med Fuldkornspartnerskabet har jeg udviklet en nem og simpel opskrift på fuldkornstacos, som bevarer den bløde taco-konsistens, men får en dybere smag. 

Tricket til at få de bløde tacos finder du længere nede i opskriften – og hvis du istedet vil køre helt klassisk, så finder  du stadigvæk den originale opskrift på bløde tacos her.

Til denne opskrift har jeg eksperimenteret med den ikoniske 'fish taco' og lavet min egen version af den.

Den byder på sprødstegt torsk, spicy tomat-salsa, chili-mayo og avocado.

Fang opskriften herunder:

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 15 min
Tilberedningstid 10 min
Antal 10 pers.

Ingredienser

Hvedemel 300 gram
Fuldkornshvedemel (groft rugmel, fuldkornshvedemel, grahamsmel, etc.) 50 gram
Salt 0.50 tsk
Vand 2 dl
Hvidfisk (Torsk, lange, kuller, lyssej, etc.) 500 gram
Rasp (pankorasp, alm. rasp eller knuste tvebakker) 2 dl
Tomater 5 stk
Koriander, frisk 1 håndfuld
Rødløg 0.50 stk
Chili (Habenero, rød chili, ancho etc.) (Kan undlades) 0.50 stk
Fransk æblecidereddike 1 spsk.
Honning, el. sirup 1 tsk
Salt + peber 1 tsk
Lime, økologisk 1 stk
Fritureolie 4 dl
Æg 1 stk
God mayonnaise (hjemmelavet eller købt) 1 dl
Røget paprika 2 tsk

Fremgangsmåde